Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Juniorii B de la LPS Focşani sunt lideri din nou


   Calculele făcute înaintea partidelor de fotbal, de pe „Milcovul”, dintre echipele de juniori A și B ale LPS Focșani și Unirii Tărlungeni, s-au dovedit eronate! Oaspeții au venit la Focșani cu două formule de joc surprinzător de bune față de pozițiile din clasamentele seriilor a doua ale Campionatului Național de juniori republicani. Despre juniorii B ai oaspeților, antrenorii focșăneni spuneau că sunt cu totul alții decât în meciul tur. 
   Partida juniorilor A a început cu golul lui Lăbunț care a lobat mingea peste portarul Unirii și a făcut 1-0 în minutul 1. Pe fondul dominării gazdelor, în minutul 18, la o lovitură de colț bătută de pe dreapta de Lăbunț, jucătorii Tărlungeniului au trimis mingea în propria poartă și scorul a devenit 2-0. Repriza a doua a adus în teren o formație a Unirii foarte ofensivă, însă gazdele au rezistat presiunii și au lansat mai multe contraatacuri, rămase, însă, fără rezultat. În minutul 86, Moisă a bătut o lovitură liberă de la 25 de metri, ușor lateral, mingea i-a revenit din zidul advers și tot el, poate cel mai bun jucător focșănean al meciului, a înscris spectaculos, cu o boltă în forță, care l-a lăsat fără replică pe portarul Unirii: 3-0.
   Oaspeții au avut cel puțin patru situații din care ar fi putut înscrie: au lovit transversala porții LPS, la 1-0 și la 2-0, o dată, au scăpat singuri cu portarul focșănean, care i-a blocat și o altă dată, un atacant al lor a reluat de la un metru pe lângă bară mingea care îl depășise pe Ichim. Focșănenii avut, pe lângă cele trei goluri, încă trei situații de atacant singur cu portarul Unirii, nefructificate, însă.
   Formația de juniori A a evoluat cu: Ichim – Baltag, Neagu, Constantin, Vălesereanu – Lăbunț (70 Bălălău), Moisă, Dima (85 Bulancea), Stratulat (69 Toader) – Naciu, Codrescu.
     0-1 la pauză, 2-1 la final pentru juniorii B
   Juniorii B ai Unirii au avut o primă repriză pe care au stăpânit-o cu autoritate și au marcat în minutul 17 după o lovitură de colț. Au combinat spectaculos și eficient, ceea ce le-a permis să pătrundă periculos până în apropierea porții focșănene. Gazdele nu au reușit să replice convingător și, în consecință, nu au avut nici o șansă de gol în primele 40 de minute. 
Profesorul Petrică Ene, care a stat pe banca LPS Focșani, a pronosticat, însă, că meciul se va încheia cu 2-1. Åži așa s-a întâmplat, pentru că, în partea a doua a meciului, focșănenii și-au masat adversarii dincolo de centrul terenului, și-au făcut obișnuitul lor joc de combinații și, în minutul 57, Dediu a egalat. În minutul 65, Pascu a sprintat pe stânga, a fost faultat clar în careu iar Åžerkan Kumova a transformat cu siguranță penaltyul acordat de arbitrul de centru: 2-1. Oaspeții au împins jocul în față, dar pe contraatac, tot jucătorii LPS-ului au fost mai aproape de gol. 
    Formația de juniori B a jucat cu: Ilie – Dediu, Ivanciu, Salaoru, Doagă – Borcea, Lozneanu, Alexandru Duca, Pascu – Kumova, Iordan (41 Zaharia). În urma acestui succes și după partida FC Brașov – Csikszereda Mirecurea Ciuc 2-0, LPS Focșani a urcat din nou pe primul loc în clasament. Runda viitoare (duminică, 30 noiembrie), cele două echipe focșănene vor evolua pe terenul formației Astra Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?