Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO şi GALERIE FOTO: Nume sonore, distracţie şi intenţii bune la Balul de Caritate Rotary Varana


   Sâmbătă seara, VIP-urile vrâncene s-au întâlnit, s-au distrat și au licitat în cadrul tradiționalului bal de caritate organizat de Clubul Rotary Varana Focșani. Ajuns la cea de-a șasea ediție, evenimentul organizat la Hotelul Fashion Center a avut ca scop strângerea fondurilor necesare pentru reabilitarea și modernizarea Secției de Chirurgie și Ortopedie Infantilă din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” din Focșani. 
   Începând cu ora 18.00, oră la care a fost programat să înceapă evenimentul, invitații au început să-și facă apariția. Doamnele au purtat rochii lungi, elegante, iar bărbații au optat pentru costume clasice, negre și papioane. La eveniment au putut fi zăriți membrii clubului, Dorinel Modreanu, Marius Ulmeteanu, Rodica Dinuță, Elena Stoica, Laurențiu Bodolan, Dumitru Ducan, Manuela Hornea, Carmen Ion și Marian Spânu. De asemenea, la acest bal au fost prezenți și vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel Mare, deputatul Nini Săpunaru, Eugen Ciorici, Marius Martiș, dar și managerul Spitalului Județean, Constantin Mîndrilă, și medicii Costică Bîra și Mircea Sava. 
   La evenimentul de sâmbătă seara au participat 200 de persoane. Balul a fost prezentat de Wilmark, care a venit însoțit de 10 dansatori și dansatoare de la Academia de Salsa. Dansatorii au impresionat audiența prin mișcările lor și prin dansurile în vogă. Atmosfera de petrecere a fost apoi întreținută de trupa Provincialii, ai cărei membri au fost și parteneri ai Clubului Rotary Varana în organizarea acestui bal. Un moment deosebit de apreciat a fost și recitalul susținut de Magdalena Diana Cichirdan, alias Darleea, invitată de familia Dinuță. Artista, care a participat și la emisiunea „Vocea României”, a impresionat publicul cu vocea sa și melodiile interpretate la pian.

Au fost scoase la licitație poșete, ochelari, tablouri, bijuterii și trabucuri
   Noutatea acestui bal a fost prezentarea de modă a celebrei creatoare Irina Schrotter, care a oferit pentru licitația din cadrul balului un pulover. Participanții au putut licita pentru o superbă colecție de genți, bijuterii, tablouri și o pereche de ochelari Gucci. 
   Mai exact, obiectele puse la licitație au fost o poșetă Comtesse, confecționată din piele de crocodil cu aplicație de broderie lucrată manual, din fire de păr de cal, o geantă neagră de la firma AKRIS, fabricată din piele de vițel și creată de designerul elvețian Albert Krimler, cel care creează și poșetele prințesei de Monaco, dar și o poșetă creată de Mihaela Glavan. Cei prezenți au putut licita și pentru o pereche de ochelari marca Gucci, două tablouri, unul realizat de artistul Ovidiu Kloskam iar celălalt de către Florinel Agafiței și un goblen religios. S-a licitat și pentru un set de bijuterii alcătuit dintr-un colier, brățară și cercei, creație Cătălin Bijou. Domnii au putut licita pentru o cutie de trabucuri Cohiba. Momentan, reprezentanții Clubului Rotary nu au reușit să contabilizeze suma care s-a strâns în urma acestui bal. 

Va fi modernizată Secția de chirurgie și Ortopedie Infantilă
   Reprezentanții Clubului Rotary au organizat sâmbătă dimineață o conferință de presă. Dorinel Modreanu, președintele Clubului în perioada 2013-2014, a declarat că s-a hotărât ca banii strânși în cadrul balului din acest an să fie direcționați tot către Spitalulul Județean de Urgență. „În ultimii doi ani, eforturile Clubului Rotary s-au îndreptat înspre dezvoltarea proiectelor sociale la Spitalul Județean de Urgență Focșani în domeniul pediatriei. S-au realizat și finalizat proiecte și anume reabilitarea unei săli de nașteri și a patru saloane din cadrul Secției de Pediatrie. În acest an, ne propunem reabilitarea Secției de Chirurgie și Ortopedie Infantilă de la Spitalul Județean. În funcție de banii strânși în urma balului și a sponsorizărilor vom decide cât se va putea reabilita”, a spus Dorinel Modreanu. 
   Mai mult, reprezentanții clubului au precizat că încearcă să ajute Spitalul Județean și cu aparatura medicală care lipsește, solicitând spirijinul unor cluburi rotariene din Franța. „Începând cu luna martie am realizat împreună cu câțiva oameni din spital o evaluare a necesităților majore ale spitalului în ceea ce privește aparatura medicală. Unul dintre colegii noștri, Bernard Cheere a promis că va prezenta dificultățile cu care se confruntă unitatea unor cluburi din Franța și așteptăm să vedem dacă se poate realiza vreo colaborare în acest sens, pentru a strânge bani pentru aparatură”, a precizat Carmen Ion. 
    Elena Stoica, viitoarea președintă a Clubului Rotary în perioada 2014-2015, a ținut să precizeze în cadrul conferinței că scopul acestui club este de a realiza lucruri benefice pentru comunitate. „Clubul Rotary e un club care își propune să facă bine împreună, iar din asta se înțelege care este spiritul care guvernează acest club. Anul trecut, tema pe care ne-am propus-o a vizat Spitalul Județean, iar în fiecare an în urma balului, clubul își propune câte ceva, dar asta nu înseamnă că noi ajutăm doar spitalul. Noi suntem alături de comunitate și o sprijinim”, a precizat Elena Stoica. 
   Rotarienii s-au implicat de curând în finanțarea clubului de șah din Focșani, dar și în construcția unei case pentru o femeie din Sihlea, care locuia într-un bordei după ce casa i-a fost distrusă. Marius Ulmeteanu, fost președinte al clubului, a enumerat câteva dintre realizările din ultima perioadă. „Un proiect foarte drag mie a fost „Casă nouă pentru Mărioara”, în cadrul căruia i-am făcut cadou unei femei năpăstuite de soartă o casă nouă. Proiecte dragi au fost și ajutorul dat clubului de șah din Focșani, care are rezultate extraordinare, dar și ajutorul oferit campionilor judoka pentru deplasarea la Campionatul European, unde au obținut rezultate deosebite”, a menționat Marius Ulmeteanu. Proiectele Rotary Varana Focșani vizează în principal creșterea nivelului de sănătate, sprijinirea copiilor talentați, îmbunătățirea calității mediului, promovarea culturii și a valorilor fundamentale ale societății. Clubul Rotary Varana are 19 membri activi, în special oameni de afaceri. 

Articolul precedent
Articolul următor

19 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?