Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Mîndrilă este din nou manager al Spitalului Județean de Urgență


   Constantin Mîndrilă a fost repus în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Focșani. Potrivit unor surse oficiale, din data de 15 noiembrie, Mîndrilă conduce, din nou, cea mai mare unitate spitalicească din județ prin interimat. În schimb, în cazul Spitalului Comunal din Vidra nu a fost luată, încă, nicio decizie.
   Reporterii noștri au luat legătura cu reprezentanții Biroului de Presă al Ministerului Sănătății, dar aceștia nu au vrut să ofere nicio informația cu privire la numirea lui Mândrilă în funcție, pe motiv că trebuie să le transmitem o solicitare în baza legii privind liberul acces la informațiile publice. Solicitarea am transmis-o, răspunsă însă nu l-am primit. 
   Reamintim că pe 8 noiembrie Constantin Mîndrilă a fost demis din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, deși ministrul Sănătății declarase anterior, chiar la Focșani, că acesta nu va suporta consecințele managementului defectuos al precedentului director, Nicolae Moise. S-a răzgândit între timp, apoi s-a răzgândit din nou, repunându-l în funcție pe Mîndrilă. Atunci, Mirela Cotea, directorul Spitalului Comunal Vidra, și-a dat demisia.
   Decizia de demitere a celor doi a fost luată de ministrul Sănătății ca urmare a datoriilor acumulate de unitățile spitalicești conduse de cei doi timp de trei luni consecutiv, datorii normale în condițiile în care el a avut de achitat facturi din urmă. Mîndrilă a preluat spitalul de la Nicolae Moise cu o datorie imensă, de 15,8 milioane lei (peste 158 miliade lei vechi) și a reușit în mai puțin de un an să le reducă până la 11,1 milioane lei. 
   În semn de susținere pentru managerul Constantin Mîndrilă, cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență au transmis ministrului o scrisoare și o petițe cu 900 de semnături. 

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?