Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Cadrele medicale vor fi în grevă de avertisment luni, între orele 8.00-10.00


   Câteva sute de cadre medicale din Vrancea vor fi, luni, în grevă de avertisment, pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă sistemul medical. Greva se va desfășura între orele 8.00-10.00, cadrele medicale urmând a se întâlni în incinta fostului Cinema Balada. 
   Liderul Sanitas Vrancea, Claudiu Grosu, ne-a precizat că au fost invitați la discuții reprezentanții Prefecturii, managerii de spitale și directori ai Casei de Asigurări de Sănătate și Direcției de Sănătate Publică. „Încercăm să avem o discuție mult mai amplă, așa că ne vom întâlni la cinema Balada câteva sute de cadre medicale. Am lansat invitații Prefecturii, ca reprezentanți ai Guvernului în teritoriu, managerilor de spitale, DSP și CAS. De asemenea, la întâlnire vor participa și cei de la Colegiul Medicilor, plus cadre medicale. Le vom expune revendicările noastre și problemele cu care ne confruntăm”, a precizat Claudiu Grosu. 
   Acesta a afirmat că în spitale vor fi asigurate serviciile medicale de urgență, astfel încât pacienții să nu aibă de suferit. În schimb, pacienții care vor avea nevoie de serviciile medicilor din cadrul Policlinicii se vor putea prezenta la consult după ora 10.00. „Vor fi asigurate toate urgențele și serviciile medicale, doar în cadrul ambulatoriilor programările vor începe de la ora 10.00. De joi, 28 septembrie, vom intra în grevă generală pe termen nelimitat”, a adăugat Grosu. 
   La nivelul județului Vrancea, aproximativ 2 mii de cadre sanitare au semnat pentru declanșarea grevei generale. Pe 2 noiembrie, zeci de cadre medicale vrâncene, alături de alte 4 mii din întreaga țară, au participat la un marș al tăcerii care a avut loc în Capitală. Angajații din sistemul sanitar solicită minimum 6 la sută din PIB pentru sănătate, o legislație care să garanteze independența profesională a celor care lucrează în sistemul public și privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate, apărarea demnității și renunțarea la denigrarea profesioniștilor de către autorități, organizarea unităților medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte și de calitate pentru pacienți, precum și consultarea reală a Coaliției Profesioniștilor din Sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcționarea sistemului de sănătate.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?