Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Liceeni vaccinați împotriva difteriei și tetanosului


   Elevii de clasa a IX-a și a X-a din unitățile de învățământ din județ sunt imunizați, în aceste zile, de medicii de familie și de cei școlari cu vaccinul diftero-tetanic. Este vorba de câteva sute de elevi restanțieri din anul școlar precedent, în condițiile în care vaccinarea diftero-tetanică (dT) se face în perioada aprilie-mai. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vrancea ne-au precizat că în stocurile instituției sunt aproximativ 6 mii de doze de vaccin diftero-tetanic. Această vaccinare a demarat săptămâna trecută și va fi finalizată în zilele următoare.
   Specialiștii DSP spun că vaccinul dT protejează copilul împotriva tetanosului și difteriei. Vaccinul acționează prin stimularea sistemului imunitar, pentru a-și forma o protecție împotriva acestor boli. Difteria este o boală bacteriană contagioasă care determină formarea unei membrane groase la nivelul nasului, gâtului sau căilor aeriene, iar tetanosul provoacă spasme musculare severe și dureroase. 
   În luna decembrie, mai exact în perioada 2-13 decembrie, se va face vaccinarea antipoliomielitica (VPI) pentru elevii de clasa a II-a. Tot în această perioadă vor fi vaccinați cu serul antipoliomielitic și copiii de 6 ani din clasele pregătitoare, aceasta fiind o noutate în calendarul vaccinărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?