Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

GALERIE FOTO: Teatru forum pentru „bobocii“ Liceului Teoretic


   Elevii din cadrul Clubului de voluntariat IMPACT „Perfect LIS”, de la Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu, au finalizat cu succes seria reprezentațiilor de teatru-forum, desfășurate în cadrul proiectului comunitar „Toamna, LIS își întâmpină bobocii!”. Conceptul de teatru- forum, încă nou în rândul tinerilor, ca metodă de educație non-formală, este o formă de teatru interactiv, care pornește de la o situatie de discriminare. 
   Elevii au ales să se axeze pe o problemă des întâlnită la clasele de boboci, anume elevul timid și marginalizat de restul colectivului, iar în rezolvarea acestei probleme trebuie să se implice publicul spectator, în acest caz bobocii. Oricine poate opri desfășurarea piesei în orice moment, propunând soluții de rezolvare, pe care apoi este invitat să le interpreteze chiar el pe scenă. Liceenii voluntari i-au invitat pe colegii mai mici să propună rezolvări și astfel să înceapă să se integreze în colectiv mai ușor.
   Astfel, piesa „Vreau să fiu colegul vostru!” le-a testat noilor liceeni creativitatea și i-a învățat că orice problemă are și o soluție. Voluntarii spun  că au întâlnit numeroși timizi în clasele a IX-a, dar metoda aceasta non-formală i-a ajutat mai mult decât sperau inițial. „Ideea e foarte bună. Eu, sincer, nu am știut de ea și astfel am îmvățat multe, pentru că m-am pus în locul celor care au jucat. Mi-a plăcut foarte tare, ținând cont de faptul că situația elevului timid o putem întâlni mereu în viața de zi cu zi. A fost ceva ingenios, practic și frumos”, a spus Bianca Maria Carabă, elevă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?