Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Zece vrânceni absolvenţi de medicină susțin Rezidențiatul


   Zece absolvenți de medicină și farmacie din județ vor susține duminică Examenul de Rezidențiat. Ei vor da examenul în Centrul Universitar din Iași. Deși spitalele vrâncene și Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea au pus la dispoziția doritorilor 22 de posturi pentru medicii rezidenți, s-au înscris doar opt absolvenți de medicină. De asemenea, la concurs participă și doi absolvenți de farmacie.  
Examenul de Rezidențiat se va desfașura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Punctajul minim de promovare se calculează la nivelul fiecărui centru universitar în care se organizează concursul.
   Ocuparea locurilor/ posturilor în specialitate se va face în ordinea punctajului de promovare obținut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/ posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Examenul de Rezidențiat din acest an se va desfășura în șase centre universitare, respectiv București, Craiova, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca și Târgu Mureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?