Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Sfaturile medicilor pentru persoanele care vor ţine post


   Postul Crăciunului este prilej de purificare spirituală, dar de detoxifiere a organismului, deoarece nu sunt consumate produse de origine animală. Astăzi începe Postul Crăciunului, care se va încheia pe 24 decembrie, iar timp de 40 de zile, pot fi mâncate doar produse vegetale, fără carne și produse lactate, cu excepția dezlegărilor. 
   Specialiștii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea recomandă vrâncenilor să fie atenți la preparatele de post care abundă pe rafturile magazinelor, deoarece pot avea un efect negativ asupra sănătății. Ei recomandă să alegem mâncarea gătită în casă, fructele și legumele „Produsele de post pot avea influențe negative asupra organismului. Cei care țin post trebuie să citească etichetele produselor, deoarece aceste alimente conțin acele E-uri concentrate în coloranți, arome și îndulcitori, care pot avea efect toxic asupra organismului. Mai exact, E20 roșu carmin cu efect toxic sau fosfații, nitriții, cu efect toxic asupra funcției renale sau substanțele aromate, îndulcitorii chimici și substanțele conservate care produc dezechilibrul florei colonice. Produsele din carne pot fi înlocuite cu pâine integrală, cartofi, orez, spanac, alune, mazăre, tofu, nuci și migdale. Cel mai indicat în această perioadă este să se gătească în casă, pentru că doar așa putem avea o alimentație sănătoasă, pe lângă purificarea spirituală”, recomandă specialiștii DSP.
   Medicii mai atrag atenția asupra faptului că gravidele și copiii nu trebuie să țină post: „nu este indicat să țină post nici bolnavii cu sindrom nefrotic, cei cu afecțiuni cronice, cu cancer sau afecțiuni autoimune și boli de colagen”. Aceștia spun că persoanele care se simt rău trebuie să întrerupă postul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?