Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Grefieră de la Tribunal, diagnosticată cu meningită bacteriană


   O grefieră care lucrează la Tribunalului Vrancea a fost diagnosticată cu meningită. Din fericire, nu este vorba de meningită contagioasă, care ar impune dezinfectarea spațiului în care a lucrat persoana bolnavă. Medicii spun că este vorba despre un caz de meningită bacteriană, care nu se transmite la alte persoane.
   Grefiera s-a simțit rău încă de vinerea trecută, dar nu prezenta simptomele unei meningite, ci mai degrabă pe cele ale unei colici renale, cu dureri de mijloc. Ea a mers la spital, unde a rămas internată. După scurt timp a acuzat dureri de cap, dar și alte simptome, astfel că medicii au pus diagnosticul de meningită bacteriană. Superiorii grefierei au fost informați despre situație, care la rândul lor au sesizat Direcția de Sănătate Publică, care ar fi trebuit să dezinfecteze spațiul în care și-a desfășurat activitatea bolnava, dacă situația impunea acest lucru. „A fost semnalat un caz de meningită, se pare confirmat, și am sesizat organele de specialitate. Starea colegei este una bună, medicii își vor face datoria în ceea ce privește tratarea acesteia”, a precizat judecătoarea Mariana Croitoru, vicepreședinta Tribunalului Vrancea. „DSP Vrancea a fost informată referitor la acest caz, dar nu se va lua nicio măsură deoarece persoana respectivă suferă de meningită bacteriană care nu este contagioasă. Măsuri se impun doar în cazul meningitei meningococice”, a precizat medicul Mariana Maiorov, directorul adjunct al DSP Vrancea.
   În ceea ce o privește pe grefiera bolnavă, medicii ne-au precizat că aceasta se află internată încă de luni în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgențe Focșani. Diagnosticul pus de medici a fost acela de meningită bacteriană sau pneumococică, iar starea ei a evoluat favorabil. Femeia va mai rămâne sub supravegherea medicilor, pentru că în astfel de cazuri tratamentul trebuie să dureze între 7 și 10 zile.
   La Tribunalul Vrancea și Judecătoria Focșani, de la îmbolnăvirea grefierei și până în prezent, activitatea s-a desfășurat în mod normal și niciun alt angajat nu s-a plâns de vreun simptom al bolii, nici măcar colegii de birou ai grefierei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?