Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

A murit Ion Petre, primarul oraşului Panciu


   Primarul orașului Panciu, Ion Petre, a murit ieri într-un spital din București, la vârsta de 61 de ani, după ce s-a luptat câțiva ani cu o boală necruțătoare. Născut pe 19 aprilie 1952, Ion Petre se afla la al patrulea mandat de primar. Între anii 1991 – 2000 a lucrat în sectorul privat la SC Coli Service SRL Panciu, iar în perioada 1984 -1990 a fost șef atelier service la Cooperativa Servirea Populației Panciu. Între anii 1975-1983 a fost șef atelier service – cutii viteză la Uzina de Automobile Dacia Pitești. A absolvit Institutul Politehnic București, Facultatea de Automobile cu calificarea inginer. 
   În urmă cu numai trei săptămâni, primarul a participat la nunta fiicei sale Oana.
   Pe 7 ianuarie, de ziua onomastică, singura sa dorință a fost ca atât el, cât și ceilalți colegi sărbătoriți, să aibă parte de sănătate în 2013. „Dacă este sănătate, vin și toate celelalte”, spunea primarul din Panciu. Cu ocazia zilei sale de naștere din acest an, a declarat pentru „Monitorul de Vrancea” că nu-și dorește decât sănătate, putere de muncă și să poată continua proiectele importante pentru comunitate. „Este foarte important să lăsăm ceva bun și durabil în urma noastră. Cred că acesta este adevăratul sens al vieții”, ne-a spus atunci primarul Ion Petre.
   Åži proiecte importante pentru comunitate au fost multe. În prima zi a acestei luni, Primăria Panciu anunța că proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere a orașului Panciu este realizat în proporție de peste 50 la sută. Este vorba de proiectul „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de interes public (străzi)”, inclus în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al orașului Panciu (PIDU). Proiectul prevede reabilitarea unui număr de 18 străzi din zona centrală a orașului Panciu, dar și amenajarea și modernizarea de spații verzi și parcuri.
   Administrația publică locală derulează, la nivelul Spitalului Orășenesc Panciu, proiecte de investiții, finanțate cu fonduri structurale. Primul dintre ele privește modernizarea și dotarea Ambulatoriului, iar cel de-al doilea – realizarea spațiilor necesare funcționării laboratorului de imagistică medicală compartiment tomograf și dotarea cu tomograf a ambulatoriului integrat. Un alt proiect a vizat punerea în funcțiune a două centrale termice.
   În luna martie a acestui an, primarul Ion Petre a inaugurat centrala termică pe gaze naturale de la Poliția Orășenească Panciu. Investiția a fost realizată în cadrul programului „Extindere și branșare a instituțiilor publice la rețeaua de gaze naturale a orașului Panciu, pentru furnizarea agentului termic”.
   Primăria orașului Panciu va implementa, în acest an, două proiecte sociale, care se vor realiza cu fonduri europene. Este vorba despre „Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice «Sf. Ioan»” și „Centrul social de recuperare și reabilitare neuromotorie pentru persoane adulte”. Acestea sunt cofinanțate de Uniunea Europeană, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
   Nu trebuie uitate proiecte precum „EDU Panciu-Educație și cunoaștere, Proiect pentru extinderea, dotarea și reabilitarea Liceului «Ioan Slavici»”,  consolidarea și restaurarea Paraclisului Mănăstirii Brazi, introducerea unui sistem de supraveghere a orașului pentru creșterea siguranței cetățeanului, reabilitarea termică a blocurilor și construcția de locuințe.
   Primarul Ion Petre a acordat o atenție specială viticultorilor, printre proiectele destinate promovării muncii acestora numărându-se „Pregătirea condițiilor pentru pătrunderea vinurilor din țările care fac parte din bazinul Mării Negre pe piața internațională – Black Sea WinExports”, implementat de Primăria Panciu, împreună cu Ucraina (Odessa), Republica Moldova (Chișinău), Grecia (Thessaloniki) și Bulgaria (Varna). 
   „Tradiție și spiritualitate pănceană – Proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din orașul Panciu, județul Vrancea” a vizat principalele obiective turistice ale orașului Panciu: Mănăstirea Brazi, Schitul Sf. Ioan Botezătorul, Beciul Domnesc, Beciul Marin Åžtefan și Beciul Vlădoianu, precum și partea de meșteșug al vinului.
   Pe 21 iunie 2012, la depunerea jurământului ca primar reales, Ion Petre declara: „Am avut în campanie un slogan: să facem din orașul Panciu orașul numărul 1 și, vă spun, cu siguranță, că noi chiar ne pricepem să-l facem unul dintre cele mai puternice orașe din județul Vrancea”.
   Trupul neînsuflețit al primarului a ajuns aseară, în jurul orei 23.00, în Panciu, un cortegiu format din zeci de mașini conducându-l spre casă. Zeci de locuitori s-au strâns să-l întâmpine pe cel care a fost timp de 13 ani primar al orașului. Sicriul va fi depus astăzi la Catedrala „Sfânta Parascheva” din Panciu.
   Monitorul de Vrancea transmite condoleanțe familiei îndoliate. 
 Dumnezeu să-l odihnească! 

28 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?