Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Chiul în masă, încă din primele săptămâni de cursuri


   Elevii au umplut cataloagele cu absențe, cele mai multe nemotivate, încă din primele săptămâni de școală. Astfel, potrivit unei situații în acest sens centralizată la nivelul Inspectoratul Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea, rezultă că în primele două săptămâni de școală din luna septembrie s-au înregistrat nu mai puțin de 36.624 absențe, din care motivate au fost doar 7.923. Pentru restul nu există nicio motivație din partea elevilor, ceea ce înseamnă că aceștia au preferat să rateze orele de curs pentru a pierde vremea pe străzi sau prin localurile aflate în vecinătatea unităților de învățământ, mai ales în cazul liceenilor. 
   Cele mai multe absențe s-au înregistrat la ciclul liceal. Datele oficiale arată că 15.801 de absențe au trecut profesorii în catalog, din care doar 5.463 au fost motivate. De asemenea, la ciclul primar au fost contabilizate 11.724 de absențe, din care motivate sunt 568 de absențe. Absențe ceva mai puține au acumulat elevii din ciclul gimnazial, mai exact 8.570, din care motivate au fost 1.882 de absențe. La forma de învățământ liceal seral, frecvență redusă sau fără frecvență s-au înregistrat în primele două săptămâni de școală 529 de absențe, din care doar 10 motivate. 
   Deși datele sunt îngrijorătoare, oficialii ISJ Vrancea anunță că față de perioada similară a anului școlar precedent absențele au scăzut cu aproximativ 20%. Situația absențelor nemotivate va fi totuși monitorizată pentru a se încerca identificarea unor soluții de combatere a acestui fenomen. „Ca pondere, absențele au scăzut cu 20% față de anul trecut. Vom monitoriza numărul absențelor motivate și nemotivate și vom solicita conducerilor unităților școlare să stabilească măsuri pentru scăderea numărului de absențe”, a spus Vasilica Zaharia, inspector școlar general al ISJ Vrancea.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?