Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Artileriştii Brigăzii 8 LAROM sărbătoresc „Ziua Artileriei“


   Artileriștii din cadrul Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” sărbătoresc „Ziua Artileriei” prin participarea la manifestări organizate de Statul Major al Forțelor Terestre în garnizoana București, dar și prin organizarea de activități specifice în Garnizoana Focșani. 
   Astăzi, începând cu ora 13.00, locțiitorul comandantului Brigăzii 8 LAROM va depune o coroană de flori la Monumentul Eroilor Artileriști din București, iar reprezentanții unităților subordonate vor participa la organizarea unei expoziții de sisteme și aparatură de artilerie, la sediul Statului Major al Forțelor Terestre.
   De asemenea, mâine, începând cu ora 14.00, la sediul brigăzii focșănene se va desfășura o ceremonie militară și religioasă, care va consta în citirea mesajelor de felicitare adresate artileriștilor de eșaloanele superioare și premierea militarilor brigăzii participanți la concursurile sportive și aplicativ-militare. La activitățile din Garnizoana Focșani sunt invitate să participe cadre militare active, în rezervă și retragere, dar și reprezentanți ai unor instituții civile și militare.
   La 10 noiembrie 1843 a luat ființă artileria română modernă, prin Porunca Domnească numărul 198, semnată de domnitorul Å¢ării Românești Gheorghe Bibescu. Artileria de astăzi reprezintă expresia acumulării a 170 de ani de experiență, prin eforturile generoase ale tuturor generațiilor de artileriști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?