Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Frați condamnați pentru tâlhărie


   Doi frați din comuna Homocea, acuzați că au tâlhărit o persoană, în timp ce se  aflau pe dig la Belciugele, au fost condamnați de magistrații Judecătoriei Focșani. Unul dintre ei va executa pedeapsa, deoarece mai are o condamnare anterioară. Ionuț și Cătălin N. au fost trimiși în judecată în luna august, fapta fiind comisă în luna iulie. „Condamnă pe inculpatul N. Ionuț la o pedeapsă de 3 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, (…)condamnă pe inculpatul N. Cătălin la o pedeapsă de 3 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, (…)dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicată inculpatului pe durata termenului de încercare de 5 ani, care se va socoti de la data rămânerii definitive a prezentei sentințe”, se arată în sentința penală de condamnare. 
   Cătălin, care a va beneficiat de suspendarea pedepsei, va trebui să respecte mai multe obțigații, respectiv să ” desfășoare o activitate sau să urmeze un curs de calificare organizat și derulat de către Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Vrancea”. Suma de 10 lei, pe care cei doi băieți au luat-o de la partea vătămată, a fost confiscată de judecători. 
   Potrivit actului prin care a fost sesizată instanța de judecată, la data de 26 iulie, în jurul orelor 19.20, cei doi băieți au condus partea vătămată pe digul de protecție din satul Belciugele. Anterior, băuseră împreună într-un bar din localitate, după ce victima fusese în vizită la niște cunoștințe. Potrivit procurorilor, după ce au ajuns pe dig, inculpații l-au luat la bătaie pe cel care cu câteva momente în urmă le fusese prieten de pahar. L-au lovit cu pumnii și picioarele în zona toracică și abdomen. Băieții l-au părăsit după ce i-au luat geanta, cei 10 lei pe care îi mai avea supra sa și un card bancar. În urma loviturilor primite de la cei doi agresori, victima a avut nevoie de 7-8 zile de îngrijiri medicale, pentru a se reface. 
   În fața anchetatorilor, cei doi frați au recunoscut comiterea faptei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?