Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Bîrlă şi Dobre au demisionat din Consiliul Local Adjud


   Pedeliștii Carmen Bîrlă și Laurențiu Dobre și-au dat demisia din Consiliul Local al municipiului Adjud. În documentele depuse, Laurențiu Dobre a invocat motive personale în vreme ce Carmen Bîrlă avea deja probleme după ce a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI), iar decizia a rămas definitivă deoarece nu a fost contestată în instanță. 
   Potrivit ANI, directorul Somaco Adjud, Carmen Bîrlă, s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului Adjud (2008-2012), a încheiat, în calitate de asociat și administrator la S.C. Bîrlă & machedon Societate în Nume Colectiv SRL, două contracte în valoare totală de 20.000 lei cu Primăria Adjud și SC Utilități Publice Municipale SRL Adjud, societate aflată în subordinea Consiliului Local Adjud. ANI spune că au fost încălcate astfel dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției. Mandatul de consilier local al lui Carmen Bîrlă, pentru perioada 2008 – 2012, a fost validat la data de 17 iunie 2008, iar pe 25 iunie 2012 el a fost reales în funcția de consilier local, pentru mandatul 2012 – 2016. 
   Locul celor doi consilieri locali urmează să fie ocupat, cel mai probabil, de următorii aflați pe listă, respectiv Dan Vintilă și Drăghici Marian.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?