Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Peste 1300 de focșăneni au depus cereri pentru ajutorul de încălzire


   Până la această dată, la sediul ENET au fost primite circa 1.000 de cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire pentru acest sezon rece. În total, au fost distribuite 6.500 de cereri pentru focșănenii care ar putea solicita ajutorul în acest an. Trebuie să știți că, pentru a beneficia de ajutorul pentru încălzire începând cu luna noiembrie, trebuie să depuneți cererea până pe 20 noiembrie. Dacă depășiți acest termen, veți primi ajutorul începând cu luna decembrie, dacă respectați condițiile. În acest an, la formularul care trebuie completat trebuie să anexați și documente privind veniturile obținute, componența familiei și situația juridică a locuinței. „De la noi, cererile sunt transmise la Primăria municipiului Focșani, unde sunt verificate, dacă sunt respectate condițiile privind venitul, iar primarul emite dispozițiile de acordare a ajutoarelor”, ne-a declarat Cristina Gavrilă, purtătorul de cuvânt al SC ENET SA. 
   Dacă cererile pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței cu energie termică sunt depuse la ENET, cererile pentru energie electrică, gaze naturale, combustibili solizi și lichizi trebuie depuse la sediul Primăriei municipiului Focșani. Până la această dată au fost primite de la focșăneni 338 de cereri pentru: gaze – 231 cereri, lemne – 101 cereri și energie electrică – 6 cereri, potrivit datelor furnizate de Dan Cazaciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Focșani. 
   Pentru încălzirea locuinței cu energie termică în sistem centralizat, puteți primi ajutor dacă aveți venituri cuprinse între 155 și 615 lei, iar ajutoarele sunt cuprinse între 262 lei și 20 lei lunar. Pentru gaze naturale, lemne, cărbuni, combustibili petrolieri și energie electrică, ajutoarele variază între 240 lei pentru persoanele cele mai sărace, cu venituri până la 155 lei/persoană, și 48 lei pentru persoanele cu venituri de până la 615 lei/persoană.

Articolul precedent
Articolul următor

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?