Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

GALERIE FOTO: Proiectul ”Verde, Curat, Implicat!” – un succes


   După trei luni pline de diverse activități de protecție a mediului și de ecologizare, elevii Școlii cu clasele I-VIII „Ioan Cîmpineanu” din localitatea Cîmpineanca au participat ieri la conferința de încheiere a proiectului „Verde, Curat, Implicat!” și la festivitatea de premiere.
    În prezența celor 15 elevi implicați în acest proiect – finanțat de Uniunea Europeană, prin programul Tineret în Acțiune, Acțiunea Tineri pentru Europa, Sub-acțiunea Inițiative ale Tinerilor, dar și a invitaților din partea partenerilor, reprezentantul Asociației pentru Mediu, Organizare Regională și Formare (AMORF), Daniel Gîrleanu, a prezentat obiectivele și rezultatele atinse ca urmare a implementării acestui proiect. „Prin proiectul „Verde, Curat, Implicat!” am implicat 15 elevi din cadrul Școlii din comuna Cîmpineanca în acțiuni de educație ecologică, prin care am dorit să le trezim spiritul civic, de participare activă în cadrul comunității lor, pornind de la un pas simplu: menținerea curățeniei în localitatea lor. Am beneficiat de finanțare prin Programul Tineret în Acțiune. De asemenea, fiecare copil va primi astăzi câte un certificat Youthpass, care le va recunoaște aptitudinile dobândite pe parcursul acestui proiect și le va fi de folos pe viitor”, a spus Daniel Gîrleanu, reprezentantul AMORF.
    Din partea partenerilor, la conferință a fost prezentă și Vasilica Zaharia, inspectorul școlar general al județului Vrancea, care a apreciat implementarea acestui proiect la nivelul școlii Cîmpineanca. „Astăzi mă bucur să aflu că acest proiect a mers și a fost un succes. A implicat copii care s-au bucurat de zilele frumoase ale toamnei, au căpătat niște cunoștințe frumoase, despre cum să păstrăm natura și sper să le împărtășească mai departe”, a spus inspectorul școlar general Vasilica Zaharia.
    Directorul Școlii „Ioan Cîmpineanu” a apreciat faptul că grădina școlii a fost îmbogățită cu 15 puieți de copaci, care au fost plantați săptămâna trecută. „Copiii vor avea misiunea să aibă grijă de acești puieți. Deja am marcat proiectul la panoul școlii, proiect care a avut multe imagini frumoase, norocul a fost că și școala este reabilitată, printr-un proiect de un milion de euro”, a spus Valerian Graur, directorul Școlii „Ioan Cîmpineanu”.
    Un mesaj a fost transmis și de Ionuț Irimia, de la Parcul Natural Putna Vrancea, care i-a însoțit pe copii în excursia care a avut loc în aria naturală protejată Cheile Tișiței. Acesta a spus că elevii au fost foarte curioși să afle informații despre această arie protejată. La eveniment au participat și reprezentanții celorlalți parteneri din acest proiect: Cătălin Puiu de la SC CUP Salubritate SRL și Raluca Giurgea, de la Comisariatul Județean Vrancea al Gărzii Naționale de Mediu. „Felicitări pentru acest proiect și vă urez succes în continuare”, a spus și Rodica Bongeag, reprezentantul Agenției pentru Protecția Mediului Vrancea. Alături de copii s-au aflat, în sală, și părinți și reprezentanți ai comitetului de părinți de la nivelul școlii.
   
Copiii, răsplătiți cu certificate europene

    La finalul întâlnirii, copiii au fost răsplătiți cu certificate Youthpass și un cadou din partea organizatorilor. De asemenea, cei prezenți au putut admira și expoziția cu desenele realizate de copii pe parcursul derulării proiectului.
    Proiectul „Verde, Curat, Implicat!” s-a desfășurat în comuna Cîmpineanca în perioada 6 august – 9 noiembrie 2013 și a implicat în acțiuni de ecologizare și de protecția mediului 15 elevi de la școala din localitate. Principalele obiective ale proiectului sunt: creșterea gradului de informare și conștientizare privind protecția mediului înconjurător a publicului la nivel local și îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților tinerilor din grupul țintă prin dezvoltarea atitudinilor și comportamentelor adecvate promovării unui mediu curat. Elevii au fost implicați în mai multe activități: trei acțiuni de ecologizare în curtea școlii și în zona adiacentă acesteia, în parcuri, pe stadionul din comună, pe albia râului Milcov, au plantat 15 puieți de copaci, etichetați cu numele fiecăruia, în curtea școlii, au mers în excursie în aria naturală protejată Cheile Tișiței din Munții Vrancei și au participat la concursul „Verde, Curat, Implicat!”, la următoarele categorii: Desen / pictură pe teme ecologice și Eseuri despre experiența implicării în proiect. 
    Membrii echipei de proiect sunt Daniel Gîrleanu și Mihaela Gîrleanu, iar  îndrumătorul copiilor a fost Laura Breană. Mai multe detalii despre proiect puteți găsi pe www.verde-curat-implicat.eu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?