Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Patru premii pentru „Protha“ la festivalul de la Cluj Napoca


   Trupa de teatru „Protha” din Panciu a reușit să obțină cu spectacolul „Prințesa și porcarul” patru premii în cadrul celei de-a IV-a ediții a Festivalului de Teatru Stage, ce s-a desfășurat la Cluj Napoca în perioada 01- 03 noiembrie. Au fost selectate să participe la acest festival un număr de 12 trupe de teatru pentru tineret din țară, printre care și Trupa de Teatru „Protha” din Panciu, care a prezentat spectacolul „Prințesa și porcarul” de Dumitru Solomon, în regia lui Cătălin Sfîrloagă. 
   Juriul, format din dramaturgul Radu Å¢uculescu- președinte, jurnalista și scriitoarea Magdalena Vaida și compozitorul și regizorul Ionică Pop, a acordat trupei păncene Premiul pentru regie, iar tânărul actor Cristi Conache a primit premiul I la interpretare rol masculin, pentru rolul Fenol. Colega sa de trupă Iris Tiron, a fost recompensată cu premiul al III-lea pentru interpretare rol feminin, pentru rolul Astenillia, și Simona Chirilă o primit o mențiune specială pentru interpretare rol feminin, ea interpretând rolul Steluței. 
   Trupa de teatru „Protha” va juca anul viitor, la Cluj Napoca, spectacolele cu care a participat la ultimele două ediții ale festivalului, ca urmare a invitației organizatorilor acestui eveniment. Participarea la festival a fost posibilă ca urmare a sprijinului financiar acordat de Primăria Panciu și Mol România. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?