Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Ajutor financiar pentru veteranii de război


   Veteranii de război, văduvele de război, precum și accidentații de război în afara serviciului ordonat, care au suferit o infirmitate din cauza acțiunii mijloacelor de luptă ale războiului, urmează să beneficieze, anul acesta, de un ajutor anual în cuantum de 265 lei/persoană pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice. Acest lucru este prevăzut în proiectul de Hotărâre suspus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Muncii.
   Potrivit celor spuse de Adrian Juravle, directorul Casei Județene de Pensii Vrancea, în evidențele instituției sunt 1.826 de persoane ce fac parte din categoriile amintite. „Acest ajutor a fost acordat în fiecare an, anul trecut a fost în cuantum de 260 lei. Urmează să se aprobe Hotârârea și după aceea, facem plata odată cu indemnizațiile de care beneficiază veteranii, văduvele și accidentații de război, fie în luna noiembrie, fie în decembrie”, a declarat Adrian Juravle.
    Sumele pentru plata acestor ajutoare, inclusiv cheltuielile cu transmiterea
acestora la beneficiari, se suportă din bugetele Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?