Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Performanţă se poate face şi cu băieţii „de la ţară“


   Selecționata de fotbal amator a Vrancei se află în fața unei mari performanțe, calificarea în semifinalele fazei naționale a „UEFA Regions Cup”, competiție de fotbal care va da reprezentanta României la turneul european rezervat „amatorilor” . Vrâncenii au terminat la egalitate, 0-0, partida disputată împotriva selecționatei Prahova – Muntenia pe Stadionul „Viorel Mateianu” din Boldești (Prahova). În prima repriză, fotbal s-a jucat doar în primele 20 de minute, perioadă în care prahovenii Ciobanu și Micu și-au trecut în cont trei ocazii de gol, la două dintre ele remarcându-se portarul Aldea (minutele 7 și 18).
   De partea cealaltă, vrâncenii au fost periculoși prin jucătorul de bandă dreapta Manu, de altfel cel mai bun om al oaspeților. Cel din urmă sportiv menționat a fost la originea ocaziilor vrâncenilor și în actul secund, care încă din debutul reprizei secunde și-au arătat colții. Mai întâi, Lechea l-a evidențiat pe Toma cu o lovitură de cap din 6 metri (52), pentru ca deja amintitul Manu să izbutească un șut de la 30 de metri, puțin pe lângă vinclul drept (66).
   După ratarea lui Ciobanu (52 – reluare din 10 metri, puțin peste poartă), la rampă a ieșit „mijlocașul de buzunar”, prahoveanul Al. Tudorie, care a ratat două ocazii clare de gol, în minutele 76 – șut blocat de un adversar, mingea atinsă de portar lovește bara transversală (76); și 78 – reluare de la 11 metri pe lângă poartă, după o centrare venită din partea dreaptă de la Micu. Chiar dacă finalul „a fost încins”, cu ceva nervi, în cele din urmă meciul s-a încheiat așa cum a început.

Prahova-Muntenia – Selecționata Vrancea 0-0
Stadion: „Viorel Mateianu”, Boldești. Spectatori: circa 150.
Prahova-Muntenia: Toma – Bădicu (90 Mocanu), C. Ionescu, Petre, Zecheru – Bădu, Micu, Tudorie, Hromei (46 I. Ioniță) – Ciobanu, Fl. Gheorghe (86 Al. Ioniță). Antrenori: Decu Crîngașu, Marian Ilie și Dorinel Beznea.
Selecționata Vrancea: Aldea – Smărăndoiu, I. Nistor (cpt), Fl. Nistor, Căpățînă – Ciobotaru (46 R. Popa) (83 Bălosu), I. Vasile (56 Istrate), Crăciun, Manu – Corhană, Lechea. Antrenori: Orlando Åžerbănică și Octavian Bucătaru. Rezerve: Săvulescu, Pelin, Åžotîrcă.
Arbitri: Marcel Paraschiv – Marius Constantin și Mihai Ungureanu (toți, din București).

Unde joacă componenții selecționatei Vrancea în Superligă:
– Ionuț Aldea la Voința Odobești,
– Lucian Săvulescu la Energia Vulturu,
– Costel Smărăndoiu la Energia Vulturu,
– Ionuț Nistor la Energia Vulturu,
– Florin Nistor la Victoria Gologanu,
– Ionuț Căpățînă la Selena Jariștea,
– Florin Ciubotaru la Young Stars Panciu,
– Remus Popa la AS Suraia,
– Laurențiu Bălosu la Voința Odobești,
– Ionuț Vasile la Energia Vulturu,
– Ionuț Istrate la Voința Cîrligele,
– Răzvan Crăciun la AS FC Unirea Focșani (liga a V-a),
– Ionuț Manu la AS Suraia,
– Nicușor Corhană la Energia Vulturu,
– Dănuț Lechea la Young Stars Panciu,
– Alexandru Pelin la Åžoimii Mircești (liga a V-a),
– Alin Åžotîrcă la Energia Vulturu,
– Sergiu Sava la Selena Jariștea,
– Marian Liciu la Voința Odobești.
Antrenori: Orlando Åžerbănică (Energia Vulturu) și Octavian Bucătaru (Selena Jariștea).

Rezultatele grupei a II-a:
Vrancea – Prahova 0-1,
Tulcea – Vrancea 2-5,
Tulcea – Prahova 0-3.
Prahova – Vrancea 0-0.
Partida Prahova – Tulcea a fost amânată, iar Vrancea – Tulcea se dispută miercuri, 6 noiembrie (ora 14.00), pe Stadionul Milcovul din Focșani.

Clasament:
1. Prahova    3    2    1    0    4-0    7p
2. Vrancea    3    1    1    1    5-3    4p
3. Tulcea    2    0    0    2    2-8    0p.

   Din cele trei grupe se vor califica, pentru semifinale, primele clasate, precum și cea mai bună echipă de pe locul doi (conform clasamentului), apoi vor urma semifinalele. Câștigătoarele celor două semifinale se vor califica în finala care se va disputa în data de 23 noiembrie, ora 14.00, în organizarea Federației Române de Fotbal, la baza din Buftea sau Mogoșoaia.

Președintele AJF Vrancea este mândru de echipa sa

    Delegația vrânceană în orașul prahovean a fost condusă de președintele Asociației Județene de Fotbal Vrancea, Dan Dumitru. După joc, acesta și-a felicitat jucătorii pentru evoluție. „Prahova este cunoscut ca fiind județul cu cel mai puternic fotbal din țară, un județ cu foarte multe echipe care au bugete net superioare față de media țării. La Boldești am asistat la un meci care s-a ridicat cel puțin la nivelul unei partide din Liga a-III-a. Reprezentativa județului Vrancea a evoluat de la egal la egal și a confirmat faptul că Vrancea are jucători talentați care pot face față cu brio unei competiții de nivel superior. Parcursul selecționatei în acest campionat arată faptul că Superliga Vrancei este o competiție de valoare, cu un nivel foarte ridicat. În condițiile în care această selecționată a fost constituită din jucători care nu au evoluat niciodată la nivelul ligii a-III-a și mai ales a faptului că selecția jucătorilor a fost făcută numai din rândul celor care au dorit să participe, deci nu am etalat chiar cea mai bună echipă, consider că jucătorii merită încă o dată felicitați pentru dăruirea și felul în care s-au comportat. Mă aștept în continuare la un parcurs bun în UEFA Regions Cup și, de ce nu, chiar la calificarea la turneul final din Franța. Până atunci trebuie să rămânem concentrați pentru ultimul meci, cel cu reprezentativa județului Tulcea, care va avea loc miercuri, 6 noiembrie, pe stadionul Milcovul, victoria la orice scor asigurând echipei noastre calificarea în semifinalele competiției, acolo unde sunt deja calificate județele Alba, Prahova și unde se va califica câștigătoarea meciului dintre Brașov și Dolj. Mă bucur nespus de mult că în ciuda problemelor cu care se confruntă în aceste vremuri fotbalul vrâncean, acești jucători, în marea lor majoritate tineri, sunt atât de aproape de o performanță remarcabilă încă de la debutul în această competiție. O victorie cu tulcea ne duce în semifinale. Nu depindem de niciun rezultat, suntem la mâna noastră și am toată încrederea că putem face mult mai mult. Miercuri, contra Prahovei, am fost o echipă competitivă și am reușit să acoperim foarte bine toate compartimentele. Felicitări jucătorilor care au arătat că fotbalul vrâncean nu este cu nimic mai prejos decât cel prahovean care este cunoscut ca un județ cu foarte multe echipe și în același timp cu fotbal de calitate”, a spus președintele AJF Vrancea, Dan Dumitru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?