Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

GALERIE FOTO: Seniorii din Adjud pot socializa la Centrul comunitar


    Primăria municipiului Adjud a finalizat proiectul privind reabilitarea și modernizarea clădirii Centrului comunitar pentru persoane de vârsta a 3-a, în vederea reutilizării pentru servicii sociale, și dotarea acesteia cu echipamente specifice inclusiv echipamente de comunicare. Finanțarea proiectului s-a făcut prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere, Domeniul major de intervenție 1.1. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 2 milioane de lei.
    Scopul proiectului este creșterea calității vieții, respectiv îmbunătățirea calității administrației publice locale, dar și promovarea egalității de șanse și a incluziunii sociale în centrul urban Municipiul Adjud prin reabilitarea infrastructurii neutilizate și degradate și reutilizarea acesteia în vederea îmbunătățirii serviciilor sociale prin: Eficientizarea serviciilor publice în beneficiul populației și al administrației publice; Dezvoltarea serviciilor sociale adresate persoanelor vârstnice; Creșterea calității serviciilor sociale acordate; Acces pentru un număr mai mare de persoane la serviciile sociale; Dezvoltarea solidarității între categoriile sociale și a solidarității intergeneraționale prin atragerea de voluntari; Dezvoltarea capacității administrației locale de a diminua gradul de marginalizare socială a persoanelor vârstnice prin furnizarea unor servicii sociale de calitate.
    Beneficiarii direcți ai proiectului sunt persoanele vârstnice  domiciliate în Municipiul Adjud și în arealul de influență, care se află în situații sociale, economice și familiale dificile. „Capacitatea de primire a centrului ca urmare a atingerii obiectivelor de reabilitare este de 50 de beneficiari integrați simultan în activitățile centrului. Serviciul social destinat persoanelor vârstnice ce va fi dezvoltat în spațiul reabilitat prin proiect va constitui o resursă comunitară în privința îmbunătățirii calității vieții la nivel psihologic, medical și material prin abordarea integrativă și personalizată a problemelor specifice persoanelor vârstnice”, a declarat primarul Constantin Armencea.
    Acesta a precizat că prin implementarea proiectului, persoanele vârstnice marginalizate sau în curs de marginalizare vor dispune de un spațiu generos – 236 mp. ca suprafață utilă – pentru activități de socializare specifice unui „club al seniorilor” și utilat corespunzător pentru persoanele vârstnicei, vor avea acces la resursele culturale ale orașului – organizarea de seri literare, seri muzicale și dansante , își vor putea sărbătorii zilele de naștere și onomastice într-un cadru plăcut. „De o deosebită importanță va fi accesul acestora la resursele informaționale din domeniul juridic, al siguranței publice, domeniul medical și psihologic prin oferirea unor servicii gratuite de consiliere de specialitate pentru domeniile menționate. Aceste servicii vor fi oferite de către specialiștii din comunitate care vor fi atrași ca voluntari în programul centrului: juriști, medici, polițiști”, a mai spus primarul Constantin Armencea.
    Persoanele vârstnice vor putea beneficia și de sesiuni gratuite de terapie ocupațională  și tratament medical, precum și de consiliere pentru planificarea eficientă a resurselor de care dispun, dar și de o mică sală de fitness, de acces la sisteme IT și excursii recreative în zonele turistice ale țării.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?