Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Amânare în dosarul persoanelor acuzate de cămătărie


   Dosarul în care patru persoane din Focșani sunt acuzate de șantaj și cămătărie a debutat ieri, la Tribunalul Vrancea, cu o amânare. Nu s-au putut trece la niciun fel de discuții pe fondul cauzei, în care inculpați sunt Liviu Lazăr, alias Jair, Constantin Răduță, zis Costel, Nicușor Aroșiței și Nicolae Remus Stancovici, deoarece dosarul se află la instanța care a judecat recurs privind eliberarea lui Răduță, respectiv Curtea de Apel Galați, pentru motivarea deciziei.
   Doi dintre inculpați au fost prezenți în sala de judecată, dar și trei părți vătămate. Inculpații prezenți au solicitat termen pentru a-și angaja apărători aleși. În timp ce una dintre victime a depus în scris cuantumul pretențiilor civile pe care le are de la inculpați, o alta a solicitat să i se acorde un avocat din oficiu. Judecătorul i-a explicat că nu se poate pune avocat din oficiu pentru părțile vătămate și că avocații din dosar pot oferi mai multe informații în acest sens. Instanța a decis să acorde termen pentru data de 18 noiembrie.
   Reamintim că cei patru inculpați sunt acuzați că au dat bani împrumut cu dobândă, iar pentru recuperarea sumelor s-ar fi folosit de amenințări și de acte de violență. În luna iunie, procurorii au efectuat mai multe percheziții și doi dintre inculpați, respectiv Jair și Costel, au stat câteva luni în arest, ulterior fiind puși în libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?