Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Cheașna, condamnată pentru omor, a renunțat la apel


   Cheașna Drăghia, femeia din Popești acuzată că și-a ucis bărbatul cu un topor, a renunțat la apelul pe care l-a formulat împotriva sentinței de fond, dată de Tribunalul Vrancea. Prin urmare, dosarul nu va mai ajunge pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Galați, rămânând definitivă condamnarea la 15 ani de închisoare. „Ia act de retragerea apelului declarat de inculpata Draghia Cheașna împotriva sentinței penale nr. 115/17.05.2013 a Tribunalului Vrancea. (…) Definitivă”, se arată în decizia Curții de Apel Galați. 
   Reamintim că femeia, în vârstă de 55 de ani, a fost judecată pentru omor, fiind condamnată de magistrații Tribunalului Vrancea la 15 ani de închisoare. În dimineața zilei de 17 februarie, Cheașna și soțul său Costică, cu patru ani mai în vârstă, au consumat câte o litră de vin. Apoi, femeia a pus mâna pe topor și cu tăișul i-a aplicat soțului întins pe pat câteva lovituri care l-au lăsat fără viață. După comiterea faptei, aceasta a mers la o vecină și i-a spus că a fost plecată în sat după băutură, iar când s-a întors și-a găsit soțul mort. Vecinii au alertat poliția. 
   În fața anchetatorilor, femeia a recunoscut că și-a ucis soțul. Ea a susținut că acesta i-a propus o partidă de sex oral, motiv pentru care s-a înfuriat și l-a lovit. Cheașna a recunoscut că de câțiva ani, de când a murit mama sa, consuma băuturi alcoolice cot la cot cu soțul. Aveau căni la fel și chiar își împărțeau băutura frățește. Cu o seară înainte au consumat împreună țuică, iar a doua zi, încă de dimințeață au trecut pe vin. La trei ore de la comiterea crimei, femeia avea o alcoolemie de 0,65 miligrame per litru în aerul expirat, ceea ce înseamnă o valoare dublă în sânge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?