Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Sediile Tribunalului și Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pot fi vizitate


   Sediile Tribunalului Vrancea și ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, primul aflat în strada Republicii, celălalt pe strada Cuza Vodă, din Focșani, își vor deschide porțile publicului larg astăzi, cu ocazia Zilei Europene a Justiției Civile. Această zi se sărbătorește în fiecare an pe data de 25 octombrie.
   Cei care nu au avut contact cu justiția sau care nu au intrat niciodată într-o sală de judecată ori măcar pe holul unei instanțe o pot face în această dimineață, când Tribunalul Vrancea își așteaptă vizitatorii. Cei care vor dori informații suplimentare, le vor putea obține de la un reprezentat al instanței, care le va sta la dispoziție cu astfel de amănunte. Persoanele care vor să afle mai multe despre cum se întocmește un dosar penal, care este circuitul său până ce ajunge pe masa judecătorilor, pot afla informații chiar de la procurori. Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea va putea fi vizitat de public în intervalul orar 9.00-14.00. 
   Ziua Europeană a Justiției Civile este sărbătorită în fiecare an pe 25 octombrie, cu scopul de a aduce în atenția publicului european modul de funcționare a justiției și  de a sprijini dezvoltarea unui spațiu judiciar comun. Se mai urmărește și creșterea gradului de transparență a procedurilor judiciare, astfel încât acestea să fie pe deplin accesibile fiecărui cetățean în parte și reprezintă o necesitate a societății actuale, în vederea asigurării respectării principiului constituțional al liberului acces la justiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?