Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Nicolăescu: Revizuim Legea salarizării unitare pentru majorarea salariilor din sănătate


    Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a declarat, miercuri, în urma unor noi discuții cu reprezentanții Coaliției profesioniștilor din sănătate, că se fac demersuri pentru revizuirea Legii salarizării unitare, în vederea majorării salariilor personalului medico-sanitar. Nicolăescu a declarat, după discuții, că, de principiu, problema veniturilor rezidenților se poate rezolva, „utilizând, pe de-o parte, modalitatea ce se va stabili pentru salarizarea personalului din sănătate, și a doua completarea veniturilor cu o bursă”, al cărui nivel va fi discutat ulterior, odată cu definitivarea bugetului pe 2014, „astfel încât să crească suficient de mult veniturile acestei categorii, vitregite, medicale”. „Până la urmă medicii rezidenți sunt viitorii noștri medici și trebuie să avem grijă de ei”, a conchis demnitarul.
    Nicolăescu a mai discutat, cu reprezentanții Coliției profesioniștilor din sănătate, despre cum ar fi mai bine să se procedeze pentru creșterea salariilor personalului medico-sanitar, variantele fiind: o lege nouă sau revizuirea actualei legi, respectiv Legea salarizării unitare nr. 284/2010.
„De principiu se va face o evaluare a modului în care se poate aplica Legea salarizării unitare, dar pentru aceasta se va fixa un colectiv de lucru care, săptămâna viitoare, va lucra, va face evaluări, va face variante, în ceea ce privește, în mod special, revizuirea grilelor de salarizare în care să fie incluse și categorii de personal conex, precum biochimiști, psihologi sau laboranți, care să intre în grila de salarizare a personalului care activează în sănătate”, a spus ministrul.
    El a mai precizat că, după ce se va face o astfel de evaluare, la sfârșitul acestei luni ar urma să aibă loc o discuție cu reprezentanții Ministerului Finanțelor, „pentru a aprecia ce influență va fi asupra bugetului pe anul 2014 și în funcție de această influență să se hotărască drumul pentru mai departe”.
    Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, care a luat de asemenea parte la discuții, a arătat, la rândul ei că ar fi normal să se lucreze pe actuala lege a salarizării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?