Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Elev de la Colegiul Economic, bătut pentru o țigară


   Un băiat de 15 ani, elev la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani, a fost bătut marți seara, în timp ce se îndrepta spre casă. Persoane necunoscute i-au cerut mai întâi o țigară, apoi banii din buzunar. Cum țigări nu avea și a refuzat să dea banii, Alexandru Viorel B. a fost lovit de mai multe ori de persoane necunoscute, a căror identitate a fost stabilită ulterior. Oamenii legii au întocmit dosar penal și fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „loviri sau alte violențe”. 

    Un elev de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani a fost bătut, marți seara, de persoane necunoscute. Adolescentul Alexandru Viorel B. se îndrepta spre casă, când mai multe persoane necunoscute i-au cerut o țigară. Pentru că nu avea, agresorii i-au cerut banii, amenințându-l că îi vor lua singuri dacă el îi va refuza.
    Alexandru le-a spus că nu le dă niciun ban și a luat-o la fugă, numai că necunoscuții au alergat după el și l-au lovit cu piciorul în spate. Apoi, un altul l-a lovit cu pumnul. „După ore am avut antrenemante și am rămas la sală. În jurul orei 20.00 am plecat împreună cu un coleg. La poarta unității de învățământ l-am salutat pe colegul, el a luat-o într-o parte și eu în alta. Am mers puțin și am fost oprit de niște băieți care mi-au cerut țigări. Le-am spus că nu am pentru că nu fumez și apoi mi-au cerut bani.  Le-am spus că nu le dau și am fugit. Ei au spus că dacă nu le dau eu, îi iau ei. M-au fugărit și unul dintre ei m-a lovit cu piciorul în spate. Apoi, unul m-a ținut și altul mi-a dat un pumn. Eu am început să țip și am fugit până la un supermarket”, ne-a povestit Alexandru.
    Adolescentul s-a oprit în apropierea unui supermarket de pe Bulevardul Gării, unde s-a întâlnit cu un coleg. Era plin de sânge și speriat, așa că al său coleg a sunat-o pe mama sa, căreia i-a povestit ce s-a întâmplat. „M-am dus repede acolo și era terminat. Am sunat la 112 și a venit ambulanța, dar și poliția. A fost dus la spital, unde l-au cusut, cred că are vreo 15 copci, și l-au pansat. După aceea ne-am dus la poliție. Băiatul a reușit să-i descrie pe trei dintre ei și apoi i-a și recunoscut. Domnii de la poliție îi știu pe acești nenorociți, semn că au mai făcut probleme. S-a întocmit dosar penal și am fost la medicul legist pentru certificat”, ne-a spus Daniela Manole, mama băiatului agresat.
   Potrivit informațiilor primite de la spital, băiatul a fost diagnostiocat cu  „traumatism facial cu plagă contuză buză superioară”. Polițiștii au confirmat incidentul și ne-au precizat că a fost întocmit un dosar penal de cercetare. Totodată, oamenii legii ne-au spus că dosarul nu este cu autor necunoscut, ceea ce înseamnă că se știe cine l-a lovit pe elev. „A fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe. În funcție de ceea ce se va stabili, se vor dispune măsurile legale”, a precizat inspectorul principal Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.

„Vrem să se facă dreptate”

    Mama adolescentului, Daniela Manole spune că se teme pentru copiii ei. Chiar dacă incidentul nu a avut loc în incinta unității de învățământ sau în curte, ci după ce băiatul plecase spre casă, femeia spune că îi este teamă să-și mai trimită copiii la școală. „Acum îmi este și frică să-mi mai trimit copiii la școală.  Mergi liniștit și te bat niște derbedei așa, degeaba. Eu trebuie să-mi duc copilul la psiholog pentru că este speriat. Normal că te sperii când tu mergi liniștit pe stradă și te trezești cu un pumn în spate, doar pentru că nu ai o țigară. Mâine (astăzi-n.r.) voi merge să iau ceritificatul de la medicul legist și să-l duc la poliție. Acum copilul i-a tratament și nu este bine”, a adăugat femeia.
   Aceasta a adăugat că indivizii nu sunt la prima abatere. „Ei au mai făcut din astea. Știu că au mai tăiat un copil la o mână. Noi nu vrem altceva decât să se facă dreptate. Nu este normal să se întâmple așa ceva și să nu poți merge liniștit pe stradă. Eu nu spun că cineva este vinovat pentru asta. Vreau doar să se ia măsuri împotriva acestor indivizi, ca să nu mai facă așa ceva pentru că nu este normal. Copiii mei sunt copii cuminți și cu siguranță băiatul nu a provocat pe nimeni. Nu mă voi lăsa până când nu se va face dreptate în acest caz”, a adăugat Daniela Manole.

Polițiștii au fost acolo până la ora 20.45

    Directorul Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu”, Cristina Gheorghiță, a aflat de incident ieri, după ce Daniela Manole a mers să-i spună ce i s-a întâmplat fiului ei. Directoarea ne-a spus că incidentul nu a fost surprins de camerele de supraveghere ale unității școlare. „Elevii sunt în siguranță în interiorul școlii, cât și în perimetrul acesteia, dar nu avem cum să-i protejăm pe drum până acasă. Am verificat înregistrările și am văzut că polițiștii de proximitate au fost în apropierea liceului până la ora 20.45. De asemenea, incidentul nu a fost surprins pe camere, ceea ce înseamnă că nu a avut loc nici în incinta și nici în imediata apropiere a liceului. În urmă cu două săptămâni a fost un incident pe o stradă de lângă liceu, iar cu ajutorul camerelor a fost identificat suspectul”, a spus Cristina Gheorghiță.
   Mama băiatului bătut, Daniela Manole, este de părere că incidentul nu putea fi surprins de camerele de supraveghere deoarece acestea nu au rază de acțiune și în lateral, ci doar în față.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?