Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Militarii s-au întâlnit cu elevii Colegiului „Cuza“ și ai Școlii „Ion Basgan”


   Militarii Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” Focșani, veteranul de război Ioan Lungu, reprezentanți ai Biroului de Informare- Recrutare, dar și ai școlilor de profil le-au predat ieri, o lecție de istorie elevilor Colegiului Național „Cuza” din Focșani. Militarii au fost la unitatea de învățământ „dotați” cu tehnică. De asemenea, ei au expus fotografii făcute în misiuni.  
   Armata României își sărbătorește ziua pe data de 25 octombrie, dar militarii vrânceni au desfășurat activități pentru a marca acest eveniment încă de ieri, când au mers la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” și la Școala Gimnazială „Ion Basgan” din Focșani. Ei le-au prezentat elevilor informații despre meseria pe care o practică. Militarii Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” Focșani, veteranul de război sublocotenent (rtr) Ion Lungu, reprezentanți ai Biroului de Informare-Recrutare, dar și elevi și cadre militare de la două școli de profil le-au vorbit liceenilor de la „Cuza” despre importanța zilei de 25 octombrie și despre viața de militar. 
   Sublocotenent (rtr) Ioan Lungu a avut ce să le povestească elevilor. El nu va uita niciodată momentele de coșmar prin care a trecut în timpul războiului și a ținut să le împărtășească elevilor câteva crâmpee din viața sa de militar. Pentru el, cuvântul război ar trebui exclus definitiv din dicționare, pentru că nu cruță pe nimeni. În opinia sa, ziua de 25 octombrie trebuie serbată cu mare sfințenie. 
   La întâlnirea cu elevii de la „Cuza” au participat și caporal clasa a III-a Daniela Vizitiu și plutonier Marius Ducan, din cadrul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată, care s-au întors din Afganistan în vara anului 2012. Cei doi le-au povestit liceenilor despre viața lor de militari, dar și despre misiunea din Afganistan, mai ales că Daniela Vizitiu a patrulat alături de colegii ei prin deșert. 
 
Reprezentanții BIR au promovat cariera militară
   La întâlnirea de ieri, au participat în special elevi care peste puțin timp vor susține examenul maturității și vor merge la facultate. Prin urmare, reprezentanții Biroului de Informare- Recrutare (BIR) din cadrul Centrului Militar Zonal (CMZ) au promovat instituțiile militare de învățământ și cariera militară. După discursuri, elevii s-au familiarizat cu echipamentul, armamentul și tehnica din Armata României. Totodată, militarii au pregătit și o expoziție cu mai multe fotografii din timpul misiunilor de peste hotare. 
   Tot ieri, cu începe de la ora 17.00, militarii Brigăzii 8 LAROM au mers la Școala Gimnazială „Ion Basgan”, în cadrul aceluiași proiect. Activitățile dedicate Zilei Armatei României vor continua toată săptămâna. Astăzi, la ora 10.00, militarii Brigăzii 282 vor fi prezenți la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, iar cei de la Brigada 8 LAROM vor merge, la ora 13.00, la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu”. Miercuri, cu începere de la ora 11.00, militarii de la Brigada 8 LAROM vor merge la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia”, iar de la ora 14.00 vor fi prezenți la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”. În aceeași zi, între orele 10.00-14.00, militarii Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată vor organiza Ziua Porților Deschise, iar de la ora 11.00, vor prezenta un exercițiu de drill-team.  
   Pe 24 octombrie, militarii Brigăzii 282 vor merge la Adjud. Ei se vor întâlni cu elevi din municipiu la Casa de Cultură. În aceeași zi, cu începe de la ora 16.00, vor fi și la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” din Focșani. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?