Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

ATENȚIE, șoferi (și pasageri)! O săptămână de controale ale Poliției Rutiere

Poliția Română, prin structurile rutiere, a demarat luni acțiunea SEATBELT, în cadrul căreia polițiștii desfășoară activități pentru verificarea și impunerea folosirii centurii de siguranță și a dispozitivelor de fixare omologate. Săptămâna 11-17 martie 2019 este dedicată controalelor T.I.S.P.O.L. Seatbelt (acțiunile Poliţiilor Rutiere din Europa, vizând purtarea centurilor de siguranţă de către ocupanţii maşinii). Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, se desfășoară în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren, pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu. Controalele se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Astfel, luni, în intervalul 14.30 – 15.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliției municipiului Focșani au fost prezenți pe străzile Cuza – Vodă și Mărășești. În urma activităților luni în cadrul acțiunii SEATBELT, în municipiul Focșani, au fost aplicate în total 60 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002.

          „Acțiunea are drept obiectiv sancționarea conducătorilor auto și a pasagerilor care nu poartă centura de siguranță, sau care utilizează telefonul mobil fără folosirea dispozitivului tip mâini libere. De asemenea, acțiunea care se desfăşoară are ca obiectiv folosirea dispozitivelor de retenție pentru copii/minorii până în 3 ani, astfel încât gradul de victimizare din accidente rutiere să scadă. La nivelul IPJ Vrancea și al Poliției Municipiului Focșani, efectivele de Poliție rutieră acționează în această săptămână pe principalele artere rutiere, unde se produc accidente rutiere grave, de exemplu astăzi (ieri -n.r.) am acționat pe strada Cuza Vodă din Focșani, unde în cursul anului 2018 s-au produs cinci accidente grave. Vrem ca pasagerii și conducătorii auto să conștientizeze că trebuie să-și pună centura de siguranţă indiferent pe ce arteră de circulație merg, mai ales în localitățile urbane, unde după cum știm doar un procent de 60-65% dintre aceștia poartă centura de siguranţă. De asemenea, trebuie să știm faptul că atunci când un minor circulă în mașină ca pasager, răspunderea pentru faptele acestuia aparține conducătorului auto, care la plecarea în cursă este obligat să se asigure că toți minorii din autovehicul poartă centuri de siguranţă sau sunt fixați în dispozitive de retenție omologate”, a declarat comisar șef Daniel Fătu, șeful Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Focșani.

1 COMENTARIU

  1. Buna dimineata!
    Consider ca ar trebui ca politistii sa stea in fiecare dimineata intre orele 6-8 de la intrarea in Golesti pana la intrarea in Focsani. Este bataie de joc. Pastrezi limita de viteza si altii din spate te bombardeaza cu farurile. Unii te depasesc si pun frana in fata ta…..RUSINE POLITIEI…..
    Sper sa se faca ceva cu acea zona si nu numai….
    VA MULTUMIM!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?