Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Inculpații din dosarul „cannabis proaspăt”, judecați în libertate


   Niciunul dintre tinerii acuzați de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Vrancea de trafic de droguri, în dosarul „cannabis proaspăt”, nu se mai află în arest. După două săptămâni de arest, au fost puși în libertate și ultimii doi băieți care au primit mandate. „Înlocuiește măsura arestării preventive dispusă față de inculpații: M. Dan-Nicușor și T. Săvel-Marius, cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu fără încuviințarea instanței”, se arată în hotărârea pronunțată de judecătorii Tribunalului Vrancea.
   Printre obligații pe care trebuie să le respecte cei doi se numără și aceea de a nu lua legătura unul cu celălalt sau cu martorii din dosar ori cu ceilalți inculpați din dosar. „Atrage atenția fiecărui inculpat asupra înlocuirii măsurii obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu cu măsura arestării preventive în cazul încălcării cu rea credință a măsurii aplicate sau a obligațiilor impuse. (…) Dispune punerea în libertate a inculpaților dacă nu sunt arestați în altă cauză”, se mai arată în același document. Soluția poate fi atacată cu recurs.
   Dosarul în care sunt judecați cei doi băieți se află pe rolul Tribunalului Vrancea. Totul a ieșit la iveală după ce polițiștii au organizat un flagrant, în urma căruia doi dintre ei au vândut, contra sumei de 500 de lei, șapte plante de cannabis proaspăt cules dintr-o grădină din Vulturu, plantele fiind cultivate de Dionis, inculpat în dosar. Semințele au fost procurate din Republica Moldova, „cultivatorul” fiind cetățean moldovean. Potrivit procurorilor, infracțiunile au fost comise în perioada iunie- iulie 2013.
   Patru tineri au ajuns în arest imediat după organizarea flagrantului, iar un al cincilea a fost arestat câteva zile mai târziu, în septembrie. Pe parcursul cercetărilor, anchetatorii au stabilit legături și cu alte persoane, propunând arestarea mai multor tineri. Propunerile au fost admise inițial, ulterior tinerii fiind puși în libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?