Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO: „Drumul podgoriilor vrâncene”, promovat la Bachus 2013


   Consiliul Județean Vrancea implementează începând cu data de 9 noiembrie 2012 proiectul „Drumul podgoriilor vrâncene”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2007- 2013, Axa Prioritară 5 – „Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului”. Contractul a fost încheiat între Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2007- 2013, și Unitatea Administrativ Teritorială județul Vrancea, în calitate de beneficiar. Organismul Intermediar pentru Turism este Direcția Gestionare Fonduri pentru Turism din cadrul Autorității Naționale pentru Turism. Obiectivul general al proiectului vizează creșterea importanței turismului ca factor de stimulare a dezvoltării economice în județul Vrancea și în regiunea sud- est prin promovarea produselor turistice specifice zonei vitivinicole a județului.
   În vederea promovării corespunzătoare a obiectivelor proiectului au fost organizate în perioada 4-6 octombrie 2013 în localitățile Cotești, Odobești și Panciu 3 evenimente de promovare a produselor turistice. Evenimentele s-au desfășurat concomitent cu Festivalul Internațional al Viei și Vinului Bachus 2013, care a avut loc la Focșani. „Pe parcursul a două săptămâni, înaintea acestora, a fost difuzat la două posturi naționale de televiziune un clip de promovare. Cele trei evenimente care au avut loc la Cotești, Odobești și Panciu au avut ca scop principal promovarea meșteșugului vinului, un obicei tradițional specific în zona Vrancei. Pe scena montată în centrul localităților, participanții la evenimente au avut posibilitatea să asiste la un spectacol folcloric susținut de Ansamblul Folcloric «Ţara Vrancei» și la un moment artistic în care a fost redat întregul proces tradițional de producere a vinului: culesul strugurilor, mustuitul și maturarea. De asemenea, pe un ecran a fost difuzat filmul de promovare realizat în cadrul proiectului”, se arată într-un comunicat remis presei.
   În cadrul evenimentelor au avut loc spectacole susținute de tinere talente din localitățile Cotești, Odobești și Panciu. În spațiul alocat celor 3 evenimente au fost amplasate standuri în cadrul cărora au fost expuse obiecte de artă tradițională, produse specifice zonei vitivinicole și au fost diseminate materialele de promovare realizate în cadrul proiectului. Durata proiectului este de 12 luni, începând cu 9 noiembrie 2012. Valoarea totală a proiectului este de 617.249 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?