Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Gravidele, cazate în maternităţi în caz de ninsori abundente


   Autoritățile vrâncene se pregătesc pentru o iarnă grea. Reprezentanții Prefecturii Vrancea au solicitat celor de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea o situație cu gravidele care trebuie să nască în perioada decembrie 2013-martie 2014, pentru ca acestea să poată fi transferate din timp la maternități, pentru a  națte în condiții sigure. 
   Medicul Alin Lazea, din cadrul DSP, cel care a întocmit statistica, spune că din decembrie 2013 și până în martie 2014, se preconizează că vor naște aproximativ 300 de gravide. În această statistică nu sunt incluse gravidele din Focșani. „Ne-a fost solicitată de către Prefectură o situație cu gravidele din teritoriu care trebuie să nască în perioada în care se preconizează să fie ninsori abundente. Astfel, am solicitat de la medicii de familie informații și sunt aproximativ 300 de gravide. Ne-a fost solicitată această statistică pentru ca gravidele să fie transportate la maternitate în cazul în care se anunță ninsori abundente. Însă, această statistică nu cuprinde și gravidele care nu sunt luate în evidență de medicii de familie. Acolo va fi o problemă”, ne-a precizat medicul Alin Lazea. 
   De asemenea, în perioada imediat următoare, la sediul Prefecturii va fi organizată o întâlnire cu reprezentanți ai sistemului sanitar vrâncean pentru încheierea unui protocol de colaborare interinstituțional, care va asigura cazarea pacienților dializați și a gravidelor pe perioada ninsorilor abundente. 
   Și în luna noiembrie a anului trecut a fost încheiat un astfel de protocol de colaborare interinstituțional, în ceea ce privește cazarea pacienților dializați. Potrivit respectivului protocol, în perioada căderilor masive de zăpadă, 12 persoane au fost cazate la Spitalul Dumbrăveni, opt la Spitalul Adjud, iar alte câteva zeci la Spitalul Județean de Urgență din Focșani. Protocolul prevedea ca în cazul în care un pacient refuza să fie internat, să dea o declarație pe propria răspundere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?