Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Și-a luat teren în Focşani, dar a avut o surpriză: Nu poate să-şi construiască o casă pentru că are țevi de căldură sub pământ


   Un focșănean a venit în audiență la primarul Decebal Bacinschi, pentru a-i cere ajutorul într-o situație pe care o consideră fără ieșire. Omul a povestit că a cumpărat de la o persoană un teren pe strada Mihai Eminescu din Focșani, lângă un punct termic, cu intenția să își ridice o casă, fără să se gândească la faptul că ar putea avea probleme pe viitor. Când a venit însă la Primărie, ca să primească autorizația de construcție, a aflat, cu surprindere, că nu poate construi pe acea suprafață de teren întrucât în zonă sunt rețele de termoficare și nu poate primi avizul Primăriei. „Nu am unde să stau, de asta am cumpărat acest teren, să îmi construiesc o casă. Nu primesc aviz pentru că sunt rețele de căldură pe teren, dar când l-am cumpărat nu am știut acest lucru, că nu pot construi. Am tras tras apă, canalizare, curent, dar nu pot construi, pentru că nu mi se dă autorizație de construire”, a relatat Cornel Chiriac primarului povestea sa.
   Fostul proprietar al acestui teren a dat în judecată Primăria pentru că municipalitatea a refuzat să îi restituie acest teren, pentru că era afectat de trecerea rețelelor de termoficare. Omul a câștigat procesul, iar instanța de judecată a obligat Primăria Focșani să îi dea proprietarului terenul. Fostul proprietar, la rândul său, știind că nu poate construi acolo, a vândut terenul, fără să îl informeze, se pare, pe cumpărător, că zona este încărcată de rețele. În astfel de zone nu se poate construi, pentru că Primăria nu dă autorizație de construcție, întrucât este necesar accesul la rețelele de pe domeniul public. „În astfel de situații, noi nu putem elibera autorizație de construcție. Singura soluție ar fi să solicitați Enet-ului, printr-o cerere, ca într-un anumit termen să mute rețelele de pe proprietatea dumneavoastră”, l-a sfătuit pe cetățean primarul Decebal Bacinschi.       
   În astfel de situații se află și alți focșăneni, care au cumpărat terenuri, fără să știe că sub pământ sunt rețele de utilități și că pe astfel de suprafețe nu pot construi. 

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?