Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Polițiştii îi verifică pe transportatorii de mărfuri și persoane


   Zeci de șoferi care efectuează transport marfă sau persoane au fost amendați de polițiștii de la Rutier, în timpul unei acțiuni demarate la începutul săptămânii, acțiune  care se va derula până duminică. Potrivit inspectorului Aurel Cristian, din cadrul Poliției Rutiere Vrancea, până acum au fost amendați 20 de șoferi care efectuează transport persoane și aproximativ 30 de șoferi care efectuează transport marfă. Ei au primit amenzi pentru lipsa centurilor de siguranță, depășirea limitei legale de viteză, lipsa diagramelor sau nerespectarea timpilor de conducere-odihnă. Acțiunea se desfășoară în cloaborare cu lucrătorii de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier. 
   Acțiunea Truck&Bus se desfășoară în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizațiilor Polițiilor Europene și vizează reducerea victimizării din accidente rutiere prin combaterea încălcării normelor legale privind circulația pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de marfă cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone și transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri.  
   Obiectivele acestor acțiuni sunt reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere, verificarea legalității transportului rutier public efectuat (marfă sau persoane) și controlul stării tehnice al vehiculelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?