Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

ONG-urile pot solicita bani pentru Sănătatea Copiilor


   Organizațiile non-guvernamentale din județul nostru, ce derulează proiecte de terapie emoțională sau terapie prin artă pentru copii afectați de boli cronice, care trăiesc cu dizabilități sau se află în curs de recuperare după afecțiuni grave, pot depune proiecte în cadrul celei de-a cincea ediții a Programului pentru Sănătatea Copiilor, lansat de MOL România și Fundația pentru Comunitate. Termenul limită este 9 noiembrie, iar suma totală acordată va fi de 300 mii lei. Totodată, va fi instituit Premiul MOL pentru Sănătatea Copiilor, pentru a recompensa cel mai bine implementat proiect. Prin programul MOL pentru Sănătatea Copiilor, un ONG poate să beneficieze de o sumă de maximum 20.000 lei sub formă de prefinanțare, pentru un proiect ce urmează să fie implementat în perioada 15 decembrie 2013 – 31 august 2014.   
   Programul MOL – Pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Anunțul programului precum și formularul de candidatură pot fi descărcate de pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.  „Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor a sprijinit cauzele a 6.600 de copii, iar finanțările acordate de MOL România se ridică la aproape 1,2 milioane de lei până în prezent. Noi credem că dezvoltarea afacerilor și a comunităților nu pot merge decât mână în mână, iar acest program a adus schimbări în bine în viața multor tineri și a familiilor lor. Suntem hotărâți să continuăm sprijinul și dezvoltarea acestei platforme, astfel că am introdus Premiul MOL pentru Sănătatea Copiilor, care urmează să fie acordat proiectului cu cel mai mare succes în implementare”, arată Kinga Daradics, CEO și Country Chairman al MOL România, într-un comunicat trimis redacției noastre.
   Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină, de asemenea, copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și de reabilitarea lor. „Am avut ocazia să văd personal cum au fost implementate majoritatea proiectelor sponsorizate prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor, înalta competență a experților implicați și dăruirea lor. Aceste proiecte au avut o influență majoră asupra vieții copiilor și a familiilor lor și cred că vor continua să transforme în continuare vieți, prin puterea exemplului”, a afirmat András Imre, Director Executiv al Fundației pentru Comunitate, potrivit aceluiași comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?