Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Moldoveanul acuzat de contrabandă cu ţigări, audiat de judecători


   Iurie Èš., moldoveanul în mașina căruia au fost găsite 51 de mii de pachete de țigări provenind din Republica Moldova, introduse ilegal în România, a dat ieri declarații în fața magistraților de la Tribunalul Vrancea. El este judecat pentru deținerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal, evaziune fiscală și contrabandă. Mașina condusă de el a fost oprită în trafic la începutul lunii martie, la Popești. Inculpatul a declarat că nu vrea să beneficieze de procedura simplificată pentru a primi o reducere a pedepsei. Iurie a declarat că își menține ultima declarație, dată la urmărirea penală.
   După câteva întrebări adresate inculpatului, judecătorul a ajuns la concluzia că acesta nu știe care este declarația pe care o menține, drept pentru care a decis să-l mai întrebe câte ceva cu privire la fapta de care este acuzat. Avocatul apărării a intervenit și i-a solicitat judecătorului să se abțină, întrucât intenționează să sesizeze Inspecția Judiciară. „Eu am fost pus în capcană, am depus la dosar cerere că am patru copii, am venit cu intenția de a câștiga un ban. Nu am știut ce e în mașină. Nu pot să spun de cine am fost abordat. Mi-au zis să duc mașina la București. Poate firea noastră e mai tare, dar am fost forțat și de necesitatea personală”, și-a început declarația Iurie.
   În timpul audierii inculpatului, avocatul s-a declarat nemulțumit de faptul că deși clientul său a susținut că menține ultima declarație și nu vrea să mai adauge nimic, a fost totuși întrebat despre faptă. Apoi, avocatul i-a făcut reproșuri și procurorului, căruia i-a amintit că locul său nu este pe podium. Apărătorul a spus că dorește să se judece în baza probelor de la dosar și nu propune altele noi. Procurorul nu a fost de acord cu solicitarea avocatului și a amintit de martorul care a fost tot timpul în mașină cu Iurie, respectiv persoana care a fost luată la ocazie, care ar putea să îl ajute pe inculpat. Apărarea nu a dorit să se folosească de această probă. Instanța a decis că martorul va fi audiat și a dispus să se efectueze demersurile necesare pentru ca acesta să fie adus la instanță.
   Următorul termen de judecată va fi pe 30 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?