Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

O pensionară, obligată să înapoieze ajutorul de căldură


   La audiențele susținute luni de primarul Decebal Bacinschi a venit și o bătrână în vârstă de 80 de ani, bolnavă, care i-a cerut ajutor edilului într-o situație în care dreptatea este de partea ei, însă legea nu. Femeia i-a povestit edilului că s-a trezit pe cap cu un necaz, fiind obligată să restituie ajutorul pentru căldură primit iarna trecută, în valoare de 800 lei. Bătrâna spune că, deși ea locuiește singură în apartament, locuința este trecută pe numele fiului și astfel, legal, ea nu ar avea nicio calitate juridică ce ar putea să o lege de apartamentul respectiv, pentru care a primit ajutorul pentru încălzire. „Eu, fiind grav bolnavă și țintuită la pat o perioadă, în urmă cu mai mulți ani, am trecut apartamentul pe numele băiatului, care nu poartă numele meu, ci al tatălui său. Acum m-am trezit că trebuie să dau înapoi ajutorul de încălzire, dar eu am stat acolo pe timpul iernii, din anul 1982 locuiesc acolo”, i-a spus primarului Ioana Enache. 
   Potrivit legii, anul trecut, ajutoarele pentru încălzire s-au acordat pe baza unei declarații pe proprie răspundere, doar proprietarului locuinței respective sau chiriașului, în cazul în care exista un contract de închiriere încheiat în mod legal. În acest an, la cererea pentru acordarea subvenției trebuie obligatoriu anexate și documentele privind domiciliul și veniturile realizate. 
   În cazul acestei pensionare, primarul Decebal Bacinschi a cerut șefului de la Serviciul Public Local de Asistență Socială din cadrul Primăriei să găsească, împreună, o soluție legală pentru ca femeia să fie ajutată, pentru a nu fi nevoită să dea înapoi 800 de lei. 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?