Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Un vrâncean a vrut să treacă graniţa ilegal cu o minoră


   Polițiștii de frontieră arădeni au depistat la P.T.F. Nădlac un cetățean român care a încercat să iasă din țară împreună cu o minoră, în vârstă de 15 ani, fără acordul părinților, prezentând o procură notarială falsă. În data de 05.10.2013, în jurul orei 02.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, județul Arad, s-a prezentat pentru a ieși din țară, conducând un microbus marca Ford Transit, înmatriculat în România, cetățeanul român Adrian Valentin B., în vârstă de 41 de ani, din județul Vrancea, însoțit și de o minoră în vârstă de 15 ani.
   La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat o procură notarială din care reieșea acordul părinților minorei să călătorească în Uniunea Europeană împreună cu numitul Adrian Valentin B. Polițiștii de frontieră au constatat că documentul nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unuia autentic, motiv pentru care au procedat la efectuarea de verificări. În urma cercetărilor, a rezultat faptul că declarația notarială prezentată este falsă. Bărbatul a declarat că a fost contactat, înainte de urcare în microbuz, de o persoană pentru a transporta o minoră în Italia, totodată bărbatul primind și declarația notarială fără a avea cunoștință că aceasta este falsă.
   Polițiștii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei, persoanelor în cauză totodată au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, urmând ca la finalizarea cercetărilor sa fie dispuse măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?