Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Neatenția pietonilor și graba șoferilor au însângerat șoselele


   Și anul acesta a curs mult sânge pe șoselele din Vrancea, ca urmare a accidentelor de circulație produse din ianuarie și până la sfârșitul lui septembrie. Potrivit situației întocmite de polițiștii Serviciului Rutier, în primele nouă luni ale acestui an, pe drumurile din Vrancea s-au produs 122 de accidente grave (-11), în urma cărora 34 de oameni (-2) și-au pierdut viața. Totodată, alte 117 persoane (-17) au fost rănite grav. 
   Potrivit inspectorului principal Cătălin Manea, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere, principala cauză care a provocat astfel de tragedii a fost traversarea neregulamentară sau imprudența pietonilor. Din aceste considerente s-au produs 31 de accidente grave (+12), soldate cu 7 morți (-2) și 24 de răniți grav (+14). Cea de-a doua cauză generatoare de accidente rutiere a fost viteza neadaptată, care a stat la baza producerii a 17 accidente grave (-4), soldate cu 5 morți (-2) și 23 de răniți grav (-4).
   În timp ce unii pietoni traversează drumurile pe unde îi taie capul, alții au fost loviți de mașini chiar pe zebre, după ce șoferii nu le-au acordat prioritate de trecere. Ca urmare a neacordării de prioritate s-au produs 10 accidente grave (+2), cu 1 mort (+1) și 9 răniți grav (+1). O altă cauză care a stat la baza producerii a 8 accidente grave a fost ațipitul la volan. În urma accidentelor produse din această cauză, 6 oameni au murit (+5) și alți 10 au fost răniți grav.
    Dat fiind faptul că principalele două cauze generatoare de accidente rutiere sunt traversarea neregulamentară și neacordarea de prioritate pietonilor, astăzi, de „Ziua Siguranței Rutiere”, organizată în cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalității”, polițiștii de la Rutier vor ieși în trafic pentru a discuta cu șoferii și pietonii despre riscurile la care se expun dacă nu respectă regulile de circulație.

Drumul european rămâne cel mai periculos drum

    În continuare, DN 2 E85 rămâne cel mai periculos. Pe acesta s-au produs 39 de accidente grave (-5), cu 18 morți și 30 răniți grav (-16). Cinci dintre accidentele grave  s-au produs în așa zisele puncte negre. Inspectorul principal Manea ne-a precizat că pe drumurile naționale din județ s-au produs 74 de accidente grave, din totalul de 122 de accidente grave, în urma cărora și-au pierdut viața 28 de persoane și alte 67 au fost rănite grav. Spre deosebire de anul trecut, numărul accidentelor produse pe drumurile naționale, dar și cel a morților a scăzut. 
   Ziua cu cele mai multe accidente grave, respectiv 23, soldate cu 9 morți și 23 de răniți grav, a fost cea de joi, urmată de miercuri și vineri. Anul acesta, cele mai puține accidente s-au produs sâmbăta.
    Luna cu cele mai multe accidente grave, respectiv 26, a fost septembrie, când și-au pierdut viața 7 oameni. În septembrie și într-o zi de joi s-a produs și accidentul de la Călimănești, în care a fost implicat un autocar plin cu ucraineni. Atunci, șoferul bulgar al autocarului, în care se aflau 77 de persoane, ar fi adormit la volan. În urma accidentului, doi oameni au murit, iar 19 au fost răniți, dintre care unul mai grav.
    Ultimul accident din luna septembrie s-a produs la Soveja. Atunci, un bărbat din localitate, care conducea o Dacia Logan, a pierdut controlul mașinii din cauza vitezei, după cum au spus polițiștii, a acroșat două femei care se deplasau pe marginea drumului, după care s-a oprit într-un stâlp. Șoferul a murit pe loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?