Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

A furat deodorante, un laptop şi o carcasă de miel


U   n bărbat din Nereju a vrut să fie parfumat și sătul, dar și să navigheze pe internet. Pentru că nu-și permitea nici parfumuri, nici mâncare, nici laptop, el s-a gândit că ar putea face rost de toate acestea furându-le. A reușit să le fure, dar nu și să se bucure de ele, pentru că a fost prins, acum fiind trimis în judecată pentru furt calificat în formă continuată.  
   Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii focșăneni, la data de 20 aprilie, Ion P. a mers într-un supermarket de pe raza municipiului Focșani și a furat două deodorante. Pe data de 2 mai, bărbatul și-a încercat din nou norocul și a furat de pe o tarabă din Piața Moldovei o carcasă de miel, care cântărea cam șase kilograme. Evident că a fost văzut, iar apoi prins. Oamenii legii i-au luat carcasa de miel, dar acesta nu a mai putut fi vândută de proprietar deoarece era improprie consumului. 
Ion P. nu s-a oprit aici. Pe data de 27 mai, el a mers într-un hipermarket din oraș și în timp ce se plimba printre rafturi a dosit de sub haine trei seturi de rezerve pentru bărbierit. A scăpat și de data asta. La începutul lunii iunie, Ion P. se plimba prin centrul Focșaniului, când a dat cu ochii de un magazin cu produse electronice și electrocasnice. A mers înăuntru și a părut interesat de produsele expuse la vânzare. Într-un moment de neatenție al vânzătorului, bărbatul a luat un laptop, l-a ascuns sub haine și a plecat. A reușit să facă doar câțiva pași, căci a fost văzut de o patrulă de jandarmi, care trecerea prin zonă și care a observat că bărbatul avea ceva sub bluză. La control, a fost găsit laptop-ul. 
   Procurorii l-au trimis în judecată și pe Vasile C., de 19 ani, din Focșani, tot pentru furt calificat. În rechizitoriu se arată că pe data de 5 iunie, el a pătruns într-un imobil prin escaladare și a sustras 200 lei, prejudiciul nefiind recuperat. Anchetatorii spun că tânărul are antecedente. 
   Tot procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani l-au trimis în judecată și pe Laurențiu Petronel A., din Golești. Tânărul este și recidivist. Potrivit materialului de urmărire penală, la data de 20 iulie, în timp ce se afla la o piscină de pe raza localității, tânărul de 21 de ani a profitat de neatenția unei persoane venite la scăldat și a furat din borseta acesteia trei telefoane mobile, creând un prejudiciu de 800 lei. Două dintre telefoanele furate au fost găsite, tânărul fiind cel care le-a spus polițiștilor unde le-a ascuns. El nu a recunoscut că a sustras și cel de-al treilea aparat. 
   Tânărul va fi judecat pentru furt calificat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?