Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO și GALERIE FOTO : TRAGEDIE pe E85, la Ruginești. PATRU oameni AU MURIT după ce microbuzul în care se aflau a intrat într-o autoutilitară


Drumul european E 85 și-a luat din nou tributul. Patru persoane au murit aseară, într-un cumplit accident rutier, care a avut loc în zona localității Ruginești. Șoferul unui microbuz cu numere de Galați, care circula pe ruta Bacău-Galați, a intrat pe contrasens și a lovit în plin o autoutilitară cu numere de Iași, ce se deplasa regulamentar. Polițiștii nu exclud ipoteza ca șoferul vinovat de producerea accidentului să fi adormit la volan.
În urma impactului, șoferul microbuzului și trei pasagere și-au pierdut viața, iar trei persoane, aflate la rându-le în microbuz, au suferit multiple traumatisme. „Răniții sunt doi bărbați și o femeie. Bărbații au fost transportați la UPU, unul dintre ei cu leziuni mai grave, de 43 de ani, cu traumatism cranian deschis sever, traumatism toracic, traumatism de bazin, fracturi multiple. Cel de al doilea bărbat adus la UPU, tot de o ambulanță de la Focșani, era conștient, cu un traumatism de bazin, contuzionat minor. Femeia a fost preluată de echipa de la Adjud, nu a fost încă transferată la Focșani, probabil va rămâne acolo, starea ei fiind mai bună. Din câte am înțeles de la bărbatul mai puțin accidentat, ei erau toți din zona Galațiului și munceau în Bacău”, a declarat Vitalie Bețișor, managerul SAJ Vrancea.

Plan Roșu de Intervenție

Forțe de intervenție impresionante s-au mobilizat pentru salvarea celor accidentați. Pompierii militari, polițiștii și medicii au acționat ca un tot unitar, fiind activat Planul Roșu de Intervenție din cauza gravității situației.
„În cursul acestei după amieze, ISU Vrancea a fost anunțat despre  producerea unui accident pe DN2 E85 în dreptul localității Ruginești. În cel mai scurt timp, la locul intervenției s-a deplasat o autospecială de stins incendii, o autospecială de descarcerare, o ambulanță SMURD și trei ambulanțe din cadrul SAJ cu medic, ulterior fiind activat și Planul Roșu de Intervenție. La sosirea la locul intervenției s-a constatat că este vorba despre un microbuz care transporta persoane, mai exact șapte, dintre care patru decedate, trei rănite. S-a intervenit pentru descarcerarea persoanelor încarcerate și acordarea primului ajutor medical și transportarea acestora la Unitatea de Primiri Urgențe”, ne-a spus locotenent Paul Bîndar, purtător de cuvânt la ISU Vrancea.

Polițiștii cercetează cauzele producerii accidentului
 
În urma verificărilor efectuate la locul accidentului, polițiștii nu exclud posibilitatea ca șoferul microbuzului să fi adormit la volan. Martorii spun că microbuzul ar fi avut viteză, ceea ce ar explica faptul că din aceasta nu a rămas decât un morman de fiare.
„La data de 22.11.2016, în jurul orelor 16.20 pe DN2 E85, la kilometrul 124, conducătorul unui microbuz marca Renault, înmatriculat în județul Galați, în timp ce se deplasa pe direcția Adjud – Focșani, a părăsit brusc sensul de mers, pătrunzând pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu o autoutilitară de 7,5 tone marca Mercedes, care circula regulamentar. Până în prezent, nu cunoaștem exact cauza producerii accidentului. Nu excludem posibilitatea adormirii la volan a conducătorului microbuzului. După cum se observă, s-a efectuat cercetarea la fața locului, s-a intervenit pentru salvarea victimelor și pentru redarea traficului rutier, având în vedere că traficul a fost blocat pe ambele sensuri”, ne-a precizat comisar șef Cătălin Stegărescu, șeful Poliției Rutiere Vrancea.
Circulația a fost blocată mai bine de trei ore pe ambele sensuri de mers, iar coloana de mașini se întindea pe o distanță de peste cinci kilometri.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?