Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Hoţul care l-a prădat pe Constantin Gîrboiu a fost arestat


   Hoțul care l-a prădat pe omul de afaceri Constantin Gîrboiu de 20 de mii de lei, a fost prins de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Focșani. Oamenii legii sunt că acesta se numește Adrian Alexandru M. și este din București. Bărbatul a fost reținut în noaptea de joi spre vineri, iar vineri a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, primind mandat pentru 29 de zile. Bărbatul nu recunoaște că a furat ceva.

   Adrian Alexandru M., din București, care ar fi urmărit mai mulți oamenii de afaceri vrânceni dintr-un Logan vișiniu, iar pe doi dintre aceștia i-a lăsat fără importante sume de bani, a fost prins de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Focșani. Bărbatul a fost identificat joi seara, iar după ce a fost audiat, pe numele său a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Vineri, bucureșteanul a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă și a primit mandat pentru 29 de zile. 
   Până acum, anchetatorii spun că au probat două fapte de furt comise de bucureștean. Printre victimele sale s-ar număra inclusiv afaceristul Constantin Gîrboiu, căruia i-ar fi furat 20.000 lei. Potrivit anchetatorilor, pe un alt focșănean, Adrian Alexandru M. l-a lăsat fără 10 mii de lei.
   „Monitorul de Vrancea” a relatat în exclusivitate, în urmă cu câteva zile, cum a rămas Gîrboiu fără 20.000 de lei, bani pe care îi scosese de la o bancă din municipiu. Afaceristul a lăsat mașina parcată pe Bulevardul Gării, preț de câteva zeci de minute, cu banii în interior, iar când s-a întors nu a mai găsit niciun leu. În plus, îi lipseau inclusiv documentele de identitate.

Afaceriștii, urmăriți dintr-un Logan vișiniu

    Potrivit unor surse, bucureșteanul ar fi avut informații despre persoanele cu bani și le-ar fi urmărit traseul dintr-un Logan vișiniu. Anchetatorii ne-au precizat că Adrian Alexandru M. se ținea cu mașina după victime, le urmărea peste tot pe unde acestea mergeau, incusiv la unitățile bancare de unde scoteau bani, iar când prindea momentul acționa. Surse din rândul anchetatorilor spun că bucureșteanul spărgea unul din geamurile mașinilor sau profita de neglijența victimelor, apoi acționa.
   Loganul condus de Adrian M. a fost găsită în trafic joi seara. „La data de 26.09.2013, s-a reușit identificarea unui autoturism marca Dacia Logan, de culoare vișinie, care se deplasa pe raza municipiului Focșani, urmărind diferite persoane care extrăgeau sume de bani de la unitățile bancare. Odată cu identificarea autoturismului s-a stabilit că bărbatul care îl conducea este unul dintre suspecții furturilor de sume de bani din autoturisme parcate pe raza municipiului Focșani, ai căror proprietari erau urmăriți după ce scoteau banii din unitățile bancare, până la locul de oprire și profitând de faptul că victimele lăsau în mașini sumele de bani, spărgeau geamul sau profitau de neglijența proprietarilor și sustrăgeau banii”, ne-au transmis anchetatorii.
   Au fost persoane care au susținut că învinuitul folosea o aparatură specială cu care bruia semnalul de la telecomanda mașinii victimei, în momentul în care aceasta apăsa butonul de închidere. Prin urmare, autoturismul nu se mai închidea. Această variantă nu a fost conformată de anchetatori.

Arestat pentru 29 de zile

    Ieri, principalul suspect a ajuns la sediul parchetului pentru a fi audiat. El nu a recunoascut că ar fi comis vreun furt. Le-a declarat anchetatroilor că a venit la Focșani pentru a cumpăra o mașină, de la o persoană pe care nu o cunoaște. Cu toate acestea, el a fost dus în fața instanței de judecată și a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. „(…) admite propunerea înregistrată sub nr. 11497/231/2013 formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani privind arestarea preventivă a inculpatului: – Medrea Adrian Alexandru, domiciliat în București, (…) cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată (…). Dispune arestarea preventivă a inculpatului Medrea Adrian Alexandru pe o durată de 29 de zile începând cu data de 27.09.2013 ora 20.30 până pe 25.10.2013 ora 20.30 inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. Cu drept de recurs în termen de 24 de ore de la pronunțare (…)”, se arată în sentința instanței de judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?