Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

GALERIE FOTO: Acuzaţii la adresa secretarei comunei Bilieşti


   Secretarul comunei Biliești este acuzat că a transformat ilegal un post de electrician într-unul de administrator public, modificând în acest sens o hotărâre adoptată de Consiliul Local al comunei în luna trecută. Consilierii USL de la Biliești au acuzat, ieri, falsul comis de secretarul localității, Aurora Tîmplea, despre care spun că a modificat această hotărâre de Consiliu Local după ședință și fără știința aleșilor locali. 
   Prin această modificare, un post de electrician a fost transformat în administrator public, posturi care nu au nicio legătură în afară de faptul că sunt pentru personal contractual și nu pentru funcționari publici. Scandalul care mocnea de câteva sâptămâni, când s-a auzit despre această falsificare, a izbucnit, ieri, când secretarul a citit procesul verbal al ultimei ședințe a Consiliului Local Biliești.
   Consilierul local Ovidiu Butuc i-a cerut secretarului să explice motivele pentru care a modificat hotărârea adoptată inițial de consilierii locali prin care fusese aprobat un post de electrician. Ovidiu Butuc a arătat că este un fals grosolan, iar prin funcția de administrator public ar putea fi angajată încă o persoană care practic ar putea primi din atribuțiile primarului comunei. „De ce este falsificat statul de funcții? Proiectul a fost aprobat de toți consilierii”, a acuzat Ovidiu Butuc. Alt consilier local, Puiu Vasile, a cerut sancționarea secretarului, arătând că poate fi acceptată „o greșeală materială” dar nu un asemenea abuz în funcție, mai ales dacă a fost comis cu intenție. „Este un abuz în funcție care trebuie pedepsit. Nu votez acest proiect de hotărâre pentru că nu este ceea ce am discutat noi la ședință. Noi nu am propus postul de administrator public. Această doamnă trebuie să răspundă în fața judecătorului”, a afirmat consilierul Puiu Vasile. 
   În replică, secretara a susținut că, după ședința în cauză, ar fi discutat la Prefectură și apoi cu președintele de ședință al Consiliului local din Biliești despre proiectul adoptat și s-ar fi ajuns la această modificare pentru că în statul de funcții nu se poate trece un post de electrician. Altfel spuns, secretara a lăsat de înțeles că pe hârtie ar fi scris administrator public pentru că nu era legal să fie electrician. Însă secretara nu a explicat de ce nu a respectat circuitul documentelor, respectiv de ce nu a trimis hotărârea la Prefectură și, ulterior, dacă erau nereguli să fie modificată în altă ședință de Consiliu Local. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?