Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Angajaţi ai MAI au donat sânge


   Centrul de Transfuzie Sanguină Sanguină Vrancea se confruntă o mare criză de donatori, zilnic venind, în medie, 15 donatori. Drept urmare, conducerea centrului a  apelat la ajutorul Inspectoratului de Poliție Județean și al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pentru ca angajații acestor instituții să doneze sânge.
   Ieri, o echipă din cadrul Centrului de Transfuzie s-a deplasat la Stația de Pompieri din Vidra, unde aproximativ 20 de angajați au donat sânge. „Avem probleme din cauza lipsei de donatori. Toate spitalele din țară au nevoie de sânge, iar donatori nu sunt. Așa că am trimis o adresă la IPJ și am vorbit la ISU, pentru ca angajații să vină să doneze. Astăzi s-a deplasat o echipă la Stația de Pompieri din Vidra, iar în zilele următoare să se deplaseze la Adjud și Panciu. De asemenea, ni s-a promis că vor mai veni zilnic angajați să doneze. Doze de sânge mai avem, dar sunt pe epuizate. De acum, trebuie să apară hemoragiile digestive și vom avea nevoie de sânge”, ne-a precizat medicul Mioara Hanță, directorul Centrului.
   Donatorii sunt așteptați la CTS, având în vedere că donarea de sânge nu reprezintă o amenințare la adresa sănătății lor, toate instrumentele utilizate fiind sterile și de unică folosință. Mai mult, medicii spun că donarea este un lucru benefic pentru sănătate. La donare se rămâne fără o anumită cantitate de sânge și măduva osoasă este nevoită să producă celule noi, iar acest lucru întinerește organismul.
   Cei care doresc să doneze sânge trebuie să aibă vârste cuprinse între 18 și 50 de ani, iar la donatorii fideli se poate merge chiar și până la 60 de ani. Donatorul trebuie să fie sănătos, să nu aibă boli cardiace, pulmonare, respiratorii sau boli transmisibile. Sunt acceptate la donare femeile care au peste 58 de kilograme și bărbații care au peste 60 de kilograme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?