Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Arestat preventiv după ce a furat geanta unei femei


   Un tânăr de 20 de ani, din Focșani, a ajuns în Arestul IPJ Vrancea după ce a furat poșeta unei femei. În plină zi, suspectul a luat geanta de lângă victimă, care stătea pe o bancă din fața fostului tribunal și citea o rețetă. Ulterior, hoțul s-a ascuns într-o scară de bloc. El a fost prins de polițiștii focșăneni, iar după ce a fost audiat a fost reținut pe bază de ordonanță. Duminică, a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. 
   Încă un tânăr a ajuns în arest. Sâmbătă după-amiază, în jurul orei 14.00, o femeie de 50 de ani, din Focșani, care stătea pe o bancă din fața fostului tribunal, a sunat la poliție și le-a spus oamenilor legii că o persoană necunoscută i-a sustras geanta. Aceasta nu a putut să le ofere polițiștilor prea multe detalii despre autor pentru că nu a reușit să-l vadă prea bine, totul întâmplându-se într-o fracțiune de secundă. De altfel, femeia nu era prea atentă, deoarece citea o rețetă medicală.  
   În urma sesizării, polițiștii de la Investigații Criminale din cadrul Poliției  Municipiului Focșani au început verificările, iar la scurt timp l-au identificat și pe principalul suspect. El era ascuns într-o scară de bloc, aproape de locul în care a fost comisă fapta. „La data de 21.09.2013, în jurul orei 14.00, Poliția municipiului Focșani a fost sesizată prin intermediul numărului unic de urgență 112, de către Mioara D., în vârstă de 50 de ani, din Focșani, cu privire la faptul că în timp ce se afla pe o bancă de pe strada Cuza Vodă, o persoană necunoscută i-a sustras poșeta în care avea documentele de identitate și suma de aproximativ 100 lei. Ca urmare a activităților desfășurate, în aproximativ 40 de minute de la sesizare a fost identificat B. Mihai, în vârstă de 20 de ani, din Focșani, în timp ce se ascundea într-o scară de bloc, în apropierea locului în care a fost comisă fapta. Asupra sa a fost găsit portofelul părții vătămate și suma de bani, iar cel în cauză a condus organele de poliție în locul în care a ascuns celelalte bunuri”, a precizat comisarul șef Gicu Avasiloaie, șeful Poliției municipiului Focșani. 
Suspectul a fost arestat preventiv  
   După ce a fost audiat, principalul suspect nu a mai plecat de la sediul poliției, el fiind dus în arest după ce, pe numele său, polițiștii de investigații criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Duminică, tânărul a ajuns la instanță cu propunere de arestare preventivă și a primit mandat pentru 29 de zile. „Admite propunerea înregistrată sub nr. 11171/231/2013 formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani privind arestarea preventivă a inculpatului: Baciu Mihai pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Baciu Mihai , pe o durată de 29 de zile, începând cu data de 22.09.2013 ora 18.30 până pe data de 20.10.2013 ora 18.30, inclusiv. Cu recurs în termen de 24 de ore”, se arată în decizia instanței. 
   În ultima vreme, tot mai mulți tineri ajung în arest pentru că încearcă să facă rost de bani fără să muncească. În urmă cu aproximativ două săptămâni, alți doi tineri au fost arestați preventiv după ce au smuls poșetele a două femei. Faptele lor au fost încadrate la tâlhărie deoarece geanțile celor două victime au fost pur și simplu smulse de pe umeri, spre deosebire de acum, când tânărul de 20 de ani a profitat de neatenția femeii care citea rețeta și a luat geanta de lângă ea. 
   Polițiștii îi sfătuiesc pe cetățeni să fie foarte atenți la bunurile pe care le au asupra lor, indiferent de locul în care se află, pentru a nu fi victimele hoților. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?