Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Abandonul şcolar, în atenţia deputatului Tîlvăr


   Deputatul Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților, a participat la evaluarea inițiativei „Hai la școală!”, care a avut loc la la Cilibia, în județul Buzău. La eveniment a mai participat Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF în  România, și Philippe Teston-Ferry, consilierul pe probleme de educație al Biroului Regional UNICEF.
   Scopul întrunirii a fost acela de a găsi modalități care să permită scăderea abandonului școlar, mai ales în rândul categoriilor sociale vulnerabile. La Cilibia, cu implicarea directă a autorităților locale, copiii care până acum erau în pericol să nu frecventeze școala sau să o abandoneze, sunt acum cuprinși într-o formă de învățământ. „Lucrul cel mai important este că, în cadrul acestei inițiative, sunt încurajați să se implice mulți membri ai comunității: preoți, profesori, medici, mediatori. Problema abandonului școlar se află în atenția Comisiei parlamentare de resort din Camera Deputaților de multă vreme. Cadrul legislativ existent nu este suficient, întrucât abandonul școlar este legat, în primul rând, de gradul de sărăcie. De aceea, este nevoie de un complex de măsuri din perspective diferite pentru a avea rezultate pe termen lung”, a afirmat deputatul vrâncean.
   Vizita în Cilibia a continuat acasă la câteva familii care, în ciuda nivelului de trai scăzut, au decis, și ca urmare a inițiativei ” Hai la școală!”, să colaboreze cu autoritățile și să își trimită copiii la cursuri pentru a le asigura un viitor mai bun. „Colaborarea între Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților și UNICEF va continua întrucât credibilitatea de care se bucură organizația, dar și extraordinara experiență pe care reprezentanții săi o au se pot dovedi extrem de utile parlamentarilor care sunt chemați să reglementeze într-un domeniu atât de complex așa cum este educația”, a mai spus deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?