Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Crucea Roşie Română lansează un nou apel umanitar


   Filiala de Cruce Roșie Vrancea colectează în continuare ajutoare pentru sinsitrații din Galați, la sediul Galeriilor de Artă, în fiecare zi. Crucea Roșie Română a lansat, de asemenea, un nou apel umanitar pentru a putea susține în continuare, pe termen scurt, mediu și lung  persoanele rămase fără locuință și cele cu locuințele inundate. Din această săptămână și cumpărătorii clienți ai Carrefour, Real, Mega Image și Metro pot face donații în cadrul Băncii de Alimente a Crucii Roșii.

   Filiala de Cruce Roșie Vrancea colectează în continuare, de la populația Vrancei, donații constând în alimente neperisabile, îmbrăcăminte, încălțăminte, articole de igienă, și tot ce poate fi de ajutor sinistraților din Galați. Donații se pot face în continuare de oricine dorește, la sediul Galeriilor de Artă din Focșani, în fiecare zi de luni până duminică, între orele 10.00-13.00 și 15.00-18.00. „Desigur că în aceste momente și banii sunt de mare folos, pentru ca sinistrații să-și poată reface de urgență bunurile distruse. Filiala de Cruce Roșie Vrancea vă pune la dispoziție contul în care puteți face aceste donații:  RO77RNCB0267036443600001, BCR. La sediul Filialei din Bulevardul Dimitrie Cantemir nr. 5 și la punctul de colectare vor fi două urne în care binevoitorii pot pune direct donațiile în bani. Vă mulțumim în numele semenilor noștri foarte necăjiți în aceste momente și pentru orice întrebare vă stăm la dispoziție la numărul de telefon 0237.206.961”, a transmis Neculai Ionescu, președintele Filialei de Cruce Roșie Vrancea săptămâna trecută, cu prilejul lansării primului apel la solidaritatate cu sinistrații gălățeni.
    De atunci și până în prezent, la Galeriile de Artă s-au colectat aproximativ două tone de îmbrăcăminte și aproximativ 500 de lei. Totodată, președintele instituției vrâncene de caritate a făcut demersuri pe lângă o serie de potențiali sponsori sau donatori, care ar putea spijini această colectă cu obiecte de uz casnic, sobe, materiale pentru igienă, cu care filiala să vină în sprijinul familiilor greu afectate de inundațiile din Galați. „În acest week-end conducerea Filialei de Cruce Roșie Vrancea va merge în comunitățile afectate grav de inundațiile din județul Galați pentru a cunoaște la fața locului nevoile pe care le au, și pentru a identifica și selecta exact familiile pe care le vom ajuta. Intenționăm să le asigurăm nevoile de bază și ceea ce au neapărată nevoie, ținând cont că se apropie și sezonul rece”, a declarat Rodica Davidean, directorul instituției vrâncene de caritate.

Donații se pot face și prin Banca de Alimente

    Crucea Roșie Română a lansat, de asemenea, un nou apel umanitar pentru a putea sustine în continuare, pe termen scurt, mediu și lung  persoanele rămase fără locuință și cele cu locuințele inundate. „În urma inundațiilor din județul Galați, Crucea Roșie Română a intervenit de urgență cu ajutoare umanitare de primă necesitate. În comunele Pechea, Cuca și Cuza Vodă au fost distribuite din depozitele proprii ale filialei de Cruce Roșie Galați, 1368 l apă îmbuteliată, 148 de lenjerii de pat, pături, saci de dormit, cizme de cauciuc, vase din plastic, 160 kg de detergent, alimente de bază în valoare de peste 7000 lei. Miercuri, 18 septembrie, un transport cu materiale de primă necesitate din depozitul central al Crucii Roșii a fost distribuit în comuna Cuca. Filialele de Cruce Roșie din toată țara s-au mobilizat și, în perioada următoare, vom continua sprijinul de urgență pentru zonele afectate cu materiale de primă necesitate, atât din depozitele proprii de intervenție la dezastre, cât și din donațiile provenite de la cetățeni. Toate alimentele existente în depozitele Bancii de Alimente ale Crucii Roșii Române vor fi direcționate către zonele afectate de inundații”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre. 
    Începând din această săptămână, toate persoanele fizice și juridice care doresc să contribuie cu alimente greu perisabile pot face donații prin intermediul Băncii de Alimente a Crucii Roșii în toate magazinele din rețelele: Carrefour, Real, Mega Image și Metro. Alimentele de bază sunt: mălai, făina, zahăr, orez, paste făinoase, conserve de carne, conserve de pește, apă. De asemenea pot face donații online pe site-ul oficial al Crucii Roșii Române www.crucearosie.ro sau în conturile special deschise de Crucea Roșie Româna la BRD – Agenția Piața Romană, astfel: în lei RO36BRDE410SV51618614100; în Euro: RO71BRDE410SV51618884100; în USD: RO29BRDE410SV18793954100. Sumele colectate în cadrul campaniei umanitare vor fi folosite pentru achiziționarea de produse destinate sinistraților, inclusiv bunuri de folosință îndelungată (sobe, aragazuri, frigidere, calorifere, etc).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?