Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

277 de elevi au abandonat şcoala, anul trecut


   Mai mulți elevi, în special de la seral, au abandonat școala în cursul anului școlar 2012 – 2013. Potrivit unei statistici întocmite în acest sens la nivelul Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea, la finele anului școlar precedent erau înregistrate 277 cazuri de abadon școlar. Surprinzător, cei mai mulți dintre elevii care renunță la școală, respectiv 207, sunt din mediul urban și doar 70 provin de la sate.
    Totodată, statisticile Inspectoratului Åžcolar mai arată că 141 de cazuri de abandon s-au înregistrat în rândul băieților și 136 în rândul fetelor. Majoritatea celor care au abandonat școala în cursul anului școlar precedent erau la forma de învățământul seral, în clasele a XI-a și a XII-a. Oficialii ISJ Vrancea atrag însă atenția că rata abandonului școlar nu a fost foarte mare în anul școlar 2012 – 2013, având în vedere că se consideră învățământ obligatoriu doar primele zece clase.
    Cu toate acestea, oficialii învățământului vrâncean spun că vor aduce în atenție, în toate discuțiile purtate cu oficialii din cadrul Ministerului Educației Naționale, problema decontării la timp a navetei elevilor. Totodată, Ministerul Educației alocă în fiecare an fonduri pentru acordarea de burse sociale elevilor și burse de merit, tocmai pentru a-i apropia de carte pe elevii aflați în risc de abandon școlar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?