Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Senatorul Dumitrescu s-a întâlnit cu o delegaţie din Malta


   Vicepreședintele Senatului României, Cristian Dumitrescu, s-a întâlnit, ieri, cu delegația Camerei Reprezentanților din Republica Malta, condusă de Angelo Ferrugia.
   În cadrul dialogului, vicepreședintele Senatului asubliniat relațiile excelente existente între cele două state, precum și colaborarea fructuoasă în cadrul UE și a instituțiilor internaționale în care România și Malta sunt membre. De asemenea, senatorul Dumitrescu a făcut o prezentare a situației politice interne, cu accent pe problemele de actualitate din agenda Parlamentului, respectiv revizuirea Constituției, reforma administrativ-teritorială și proiectul Roșia Montană. „România a înregistrat în primul semestru al acestui an o creștere economică importantă, pe fondul producției agricole foarte bune. Avem însă, în continuare, preocupări privind problemele inflației și ale șomajului, în contextul crizei economice internaționale. Totodată, acordăm o atenție deosebită problemei accesului pe piața muncii pentru cetățenii români în toate statele membre ale Uniunii Europene”, a declarat vicepreședintele Senatului.
   Președintele Camerei Reprezentanților din Malta, Angelo Ferrugia, a apreciat, la rându-i, relația bilaterală foarte bună dintre România și Malta, insistând asupra posibilităților de lărgire și diversificare a schimburilor economice și culturale dintre cele două state, precum și asupra colaborării pe plan parlamentar și guvernamental. Acesta a subliniat sprijinul Maltei pentru integrarea României în Spațiul Schengen, precum și ridicarea, de la 1 ianuarie 2014, a restricțiilor pe piața muncii din Malta pentru cetățenii români, în acest moment fiind necesar un permis de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?