Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Filmul “12 Years a Slave”, recompensat cu marele premiu la Festivalul de la Toronto


   Filmul „12 Years a Slave”, care prezintă povestea adevărată a unui bărbat de culoare vândut ca sclav în anul 1840 în statul american Louisiana, a câștigat, duminică, marele premiu la Festivalul Internațional de Film de la Toronto. Acest film, regizat de cineastul Steve McQueen și avându-i în distribuție pe actorii Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender și Brad Pitt, a fost recompensat cu Premiul Publicului – BlackBerry People’s Choice – la cea de-a 38-a ediție a festivalului canadian.
   Având la bază volumul de memorii scris în 1853 de Solomon Northup, filmul „12 Years of Slave” a fost extrem de bine primit atât de spectatori, cât și de criticii de cinema, atât la festivalul de la Toronto, cât și la Telluride Film Festival, și este considerat deja unul dintre marii favoriți din cursa pentru Oscaruri.
   Premiul primit la Toronto, acordat în trecut unor pelicule recompensate cu Oscarul pentru cel mai bun film, precum „Discursul regelui/ The King’s Speech” și „Vagabondul milionar/ Slumdog Millionaire”, și care a revenit anul trecut filmului „Scenariu pentru happy-end/ Silver Linings Playbook”, va crește cu siguranță discuțiile din jurul filmului „12 Years a Slave”.
Un alt candidat pentru acest trofeu, care este acordat pe baza voturilor exprimate de spectatori, a fost drama regizată de Stephen Frears „Philomena”, în care actrița britanică Judi Dench joacă rolul unei femei irlandeze care își caută fiul pe care îl abandonase, la presiunea călugărițelor catolice, în anii 1950.
   Premiul Publicului pentru cel mai bun documentar a revenit producției „The Square”, de Jehane Noujaim, care prezintă faptele unor activiști din piața Tahrir din Cairo în ajunul protestelor din 2011 care au condus la înlăturarea de la putere a președintelui Hosni Mubarak. Acest film a câștigat un premiu și la Festivalul Sundance în ianuarie la categoria „proiect în dezvoltare”.
   Premiul Publicului pentru cel mai bun film la categoria „Midnight Madness” – care grupează pelicule horror și indie – a revenit producției „Why Don’t You Play in Hell?”, de Sion Sono. Trofeul pentru cel mai bun film canadian a revenit peliculei „Asphalt Watches”, regizată de Shayne Ehman și Seth Scrivers.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?