Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Şoferii nu se grăbesc să se angajeze


   Åžomerii calificați ca șoferi au, de câteva săptămâni, cea mai generoasă ofertă de muncă atât în Vrancea, unde le sunt puse la dispoziție 52 de locuri de muncă, cât și în Ungaria, unde sunt vacante 75 de astfel de posturi. Până acum, se pare că niciunul dintre ele nu a fost ocupat, numărul celor vacante rămânând același de la o săptămână la alta. Pe lista locurilor de muncă oferite de angajatorii vrânceni, se găsesc și oferte pentru cei de meserie operator confecționer industrial îmbrăcăminte din țesături, tricotaje, confecționer-asamblor articole din textile, dar și 40 de locuri pentru muncitori necalificați în industria confecțiilor și încă 30, pentru ucenici.
    Mai sunt vacante posturi pentru ingineri textile, pielărie, ingineri construcții civile, industriale și agricole, analiști credite, maiștri electricieni în construcții, agenți vânzări, barmani, zidari rosari-tencuitori, fierar betoniști, dulgheri (exclusiv restauratori), instalatori instalații tehnico-sanitare și de gaze, zugravi, sudori, tinichigii în construcții, lăcătuși mecanici, mecanici auto și mecanici utilaje, electricieni de întreținere în construcții, patiseri, tâmplari universali, vulcanizatori piese din cauciuc la prese și muncitori necalificați la ambalarea produselor solide și semisolide.
    Oferta de muncă a țărilor din Comunitatea Economică Europeană este destul de săracă în această perioadă. Cu excepția Ungariei, unde sunt vacante 75 de posturi de șoferi camion internațional, în Germania se pot angaja operatori mașini mase plastice, în Belgia sunt căutați cei de profesie expert senior șofer Inteligent și Sisteme de Trafic, expert curățare și eficiență a vehiculelor, manager proiect și analist programator iar în Polonia, patru analiști AR (departament de angajamente). În Marea Britanie se pot încadra cinci asistenți medicali, în Malta, zece îngrijitori clădiri, camere, iar în Irlanda, ingineri sistem și ingineri software.
    Această ofertă de muncă este valabilă până la data de 19 septembrie a.c., iar informații suplimentare se pot obține la telefon 0237.239186 sau 0237.617964, persoane de contact Mircea Nedelcu, consilier EURES la AJOFM Vrancea și Melania Bălescu, inspector la ALOFM Focșani.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?