Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Cum combaţi astenia de toamnă


   Odată cu venirea toamnei, orice persoană este predispusă la astenia de toamnă, o afecțiune caracterizată prin stare generală de oboseală, lipsa poftei de mâncare și insomnii. Specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea spun că aceste stări sunt cauzate de schimbările atmosferice. „Organismul se adaptează mai greu la trecerea de la anotimpul cald spre cel rece, iar din acest motiv apar anumite dezechilibre. Anotimp de tranziție, toamna vine cu schimbări bruște de temperaturi, ploi și vreme instabilă, aspecte care se răsfrâng asupra organismului uman. Astenia specifică toamnei este ușor de recunoscut, manifestându-se prin dureri de cap, somnolență, răceli și viroze, fluctuații ale temperaturii corpului, stres și oboseală. Cele mai afectate sunt femeile”, explică specialiștii. 
   Pentru a face față asteniei de toamnă este recomandat să avem un stil de viață sănătos. Aportul necesar de vitamine poate fi asigurat printr-o alimentație cât mai sănătoasă, variată, bazată pe legume și fructe proaspete, de sezon. Printre acestea, indicate sunt sucurile naturale de legume, dar și sucurile de fructe care pot fi îndulcite cu miere. „Pentru a face față asteniei de toamnă este recomandat să consumați cât mai multe legume și fructe, mai ales că oferta este diversificată. Acestea ne asigură necesarul zilnic de vitamine și minerale, ceea ce duce și la o imunitate crescută. De asemenea, și odihna este recomandată, în perioada rece fiind indicat să suplimentăm orele de somn”, recomandă specialiștii DSP Vrancea.
   Specialiștii spun că hidratarea este la fel de importantă și în această perioadă, nu doar în timpul verii, deoarece asigură funcționarea optimă a organismului. Indicate sunt și suplimentele alimentare, dar acestea trebuie luate doar la recomandarea medicului. Specialiștii recomandă vitamina C, aceasta fiind o sursă sigură de energie pe durata întregii zile.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?